Meny

Streik i NRK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat og Norsk Journalistlag går ut i streik etter at organisasjonene ikke klarte å komme til enighet med arbeidsgiveren i NRK-meklingen.

Kringkastingssjef John G. BernanderKringkastingssjef John G. Bernander

Oslo (NTB): - Organisasjonene går ut i streik klokken 15, sier meklingsmann Merete Smith til NTB.

De to andre arbeidstakerorganisasjonene i meklingen, YS og Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i NAVO (SAN) kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen NAVO i meklingen.

Kringkastingssjef John G. Bernander beklager at det ikke ble oppnådd enighet mellom alle partene i meklingen. Det går likevel ikke mot svarte skjermer og tause radiokanaler.

- Det er fagforeninger og annet personell som ikke er i streik, og vi vil komponere et best mulig sendeskjema. Men nyhets- og sportssendinger blir i høy grad rammet, sier Bernander til NRK.

Bislett Games blir ikke vist på norsk TV


Bislett Games kommer ikke til å bli sendt på norsk TV fredag på grunn av streiken. Det jobbes med en mulighet for å produsere stevnet internasjonalt.

Fordi journalistene og store deler av den tekniske staben i NRK går ut i streik i ettermiddag, vil det ikke bli vist friidrett på NRK fredag. Første stevne i Golden League i år blir ikke tilgjengelig for norske TV-tittere.

Men internasjonalt er det mulig å se stevnet, dersom NRK-teknikerne gis dispensasjon til å produsere stevnet. Riggingen på Bislett har allerede pågått en tid, så det er mulig å sende bilder fra arenaen, men streiken gjør at det blir nødvendig med dispensasjon.

- I Norge blir det ikke sendt noe friidrett fra Bislett på grunn av streiken, men dersom det blir gitt dispensasjon, er det fullt mulig å produsere stevnet for et internasjonalt marked. En søknad er sendt, sa kringkastingssjef John G. Bernander til NRK etter at streiken var et faktum onsdag.

Det er de streikendes organisasjoner som må ta stilling til en dispensasjonssøknad for å produsere internasjonale signaler fra Norges største friidrettsfest. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus