Giske håper forsvarsskrift redder automatmonopolet

Regjeringen har ingen nye argumenter for å vinne retten til å monopolisere automatmarkedet i Norge, men et forsvarsskrift på 225 sider kan gjøre susen, tror kulturminister Trond Giske (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Oslo (NTB): - Vi oversender nå det mest omfattende forsvarsskrift vi noen gang har laget til EFTA-domstolen. Der kjemper vi for retten til å regulere spilleautomatmarkedet, sier Giske til Aftenposten.

Regjeringen satser på at argumentasjonen som ble brukt i lagmannsretten, også holder i Brussel. Forsvarsskriftet er på 225 sider, og inneholder blant annet informasjon om den eksplosive utviklingen i spilleautomatmarkedet i løpet av de siste fem årene.

De såkalte slot-maskinene er viktigste bidragsyter til økningen. I 2001 var omsetningen på slot-maskiner 10 milliarder kroner. I 2004 var omsetningen steget til 26 milliarder kroner. Det betyr at spillerne tapte 5 milliarder kroner bare på slike automater.

I dag er det rundt 15.000 spilleautomater rundt omkring i landet, og mellom 50.000 og 70.000 personer kan ha et alvorlig spilleproblem.

Regjeringen håper omsetningen kan kuttes med 80 prosent når Norsk Tipping overtar all drift av automatene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus