Baklengs rekord

Er du lei av vanlig løping? Da kan du følge i amerikaneren Buds fotspor. Han har satt verdensrekord i å løpe baklengs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er levert av

mozon.no

og skrevet av Jorunn Egeland

Å løpe

maraton

er i seg selv en vanskelig øvelse. Å ta verdensrekord i øvelsen, er enda mer krevende. Men mest imponerende er Timothy «Bud» Badyna. Han har tatt verdensrekord i maraton baklengs.

Lei vanlig løping


Badyna har også tatt verdensrekord i 200-meter og 20 kilometer baklengs.

Grunnen til at han snudde ryggen til

løpingen

, var at han var lei av tradisjonell løping. Han begynte med turer på en kilometer, og økte etter hvert distanselengdene.

Rekorden på 200 meter, var på imponerende 32,78 sekunder. Torsdag forrige uke tok han rekord på ti kilometer, på 45 minutter.

Sunt


Ekstra Bladet skriver at du forbrenner 20 prosent mer ved å løpe baklengs enn normalt. Det er dessuten bra for hoftene og leggene. Problemet med denne løpetypen, er selvsagt at det er litt vanskelig å se hvor man løper.

- Du har ikke øyne i nakken, men sansene dine forsterkes. Så lenge du er på et trygt sted, vil du redusere sjansen for at noe uforutsett kommer i veien, sier Badyna ifølge Associated Press.

Badyna er 39 år gammel og fra USA. Han er ikke den eneste som foretrekker å løpe med rumpa først. Omtrent 500 personer i USA går eller løper baklengs. Også i Europa har vi baklengsvandrere.

Badynas verdensrekord i maraton har for øvrig blitt slått, og målet hans er å ta tilbake rekorden. Den nåværende rekordene er 3 timer og 43 minutter, og løpet ble gjennomført av kinesiske Xu Zhenjun.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus