Elever lar Google gjøre leksene

Elever helt ned i ungdomsskolen fusker seg til bedre karakterer ved å kopiere tekster fra nettet. Eksperter skylder på dårlig opplæring i kildebruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Elever helt ned i ungdomsskolen fusker seg til bedre karakterer ved å kopiere tekster de har funnet på Google. Eksperter skylder på dårlig opplæring i kildebruk.Elever helt ned i ungdomsskolen fusker seg til bedre karakterer ved å kopiere tekster de har funnet på Google. Eksperter skylder på dårlig opplæring i kildebruk.

Oslo (NTB): Samtlige av ungdomsskolene Aftenposten har vært i kontakt med hadde opplevd at elever leverte inn skolearbeider som de hadde kopiert delvis eller helt fra nettet.

- Den pedagogiske metoden der elevene leverer inn skriftlige arbeider har seiret i skolen. Det har alltid vært mulig å plagiere - som å skrive av leksikon og faktabøker. Men nå er det fantastisk mye enklere, sier prosjektleder Stig Roland Rask i den svenske Stiftelsen for kunnskaps- og kompetanseutvikling, som mener at fusket blant elevene først og fremst er et pedagogisk problem.

Prosjektleder Heidi Arnesen Austlid i IKT Norge tror mange elever ikke er moralsk klar over at kopieringen er fusk.

- Det er hårreisende at lærere må bruke masse tid og ressurser på å finne ut om elevene har jukset, i stedet for å lære dem hvordan de bruker kilder, mener Austlid, som har ansvar for læringsspørsmål og kunnskapsteknologi i IKT Norge.

Hun mener lærerne har for lite kunnskap og skolene har lagt for liten vekt på kildebruk.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus