- Blir i Irak til vi vinner

USA blir i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, fastslår USAs president George W. Bush. Men han vedgår at USA har gjort feil i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


USA vil bli stående i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, sier president George W. Bush. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIXUSA vil bli stående i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, sier president George W. Bush. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIX

Washington (NTB-AFP-Reuters): - Den største feilen var Abu Ghraib. Det har vi måttet betale for lenge, sa Bush på en felles pressekonferanse med Storbritannias statsminister Tony Blair torsdag kveld, med henvisning til fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengslet.

Blair og Bush møttes i Det hvite hus torsdag for å diskutere situasjonen i Irak.

Begge regjeringssjefene nekter å gi en tidsplan for når britiske og amerikanske styrker kan trekkes ut av Irak. USA har nå vel 130.000 soldater og Storbritannia 8.000 soldater i Irak.

- Vi blir så lenge det er nødvendig for å vinne, sa Bush.

Iraks nye statsminister Nuri al-Maliki sa tidligere i uke at de irakiske sikkerhetsstyrkene selv vil ha kontroll over situasjonen i landet innen utgangen av 2007, dersom de får nok soldater og utstyr. Men Blair, som møtte Maliki i Irak mandag, ville ikke tolke det bokstavelig.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus