- Blir i Irak til vi vinner

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA blir i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, fastslår USAs president George W. Bush. Men han vedgår at USA har gjort feil i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


USA vil bli stående i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, sier president George W. Bush. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIXUSA vil bli stående i Irak så lenge det er nødvendig for å vinne, sier president George W. Bush. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIX

Washington (NTB-AFP-Reuters): - Den største feilen var Abu Ghraib. Det har vi måttet betale for lenge, sa Bush på en felles pressekonferanse med Storbritannias statsminister Tony Blair torsdag kveld, med henvisning til fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengslet.

Blair og Bush møttes i Det hvite hus torsdag for å diskutere situasjonen i Irak.

Begge regjeringssjefene nekter å gi en tidsplan for når britiske og amerikanske styrker kan trekkes ut av Irak. USA har nå vel 130.000 soldater og Storbritannia 8.000 soldater i Irak.

- Vi blir så lenge det er nødvendig for å vinne, sa Bush.

Iraks nye statsminister Nuri al-Maliki sa tidligere i uke at de irakiske sikkerhetsstyrkene selv vil ha kontroll over situasjonen i landet innen utgangen av 2007, dersom de får nok soldater og utstyr. Men Blair, som møtte Maliki i Irak mandag, ville ikke tolke det bokstavelig.

(©NTB)