Meny

ElBaradei fryktar fleire atomstatar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stormakter som tvihheld på atomvåpna sine oppmuntrar i praksis andre land til å følgje eksempelet deira, seier IAEA-sjef Mohamed ElBaradei.

Stormakter som tviheld på atomvåpna sine oppmuntrar i praksis andre land til å følgje eksempelet deira, seier IAEA-sjef Mohamed ElBaradei. Her mottek ElBaradei ein pris for arbeidet sitt i IAEA. REUTERS/Jerry Lampen(nl)/ SCANPIXStormakter som tviheld på atomvåpna sine oppmuntrar i praksis andre land til å følgje eksempelet deira, seier IAEA-sjef Mohamed ElBaradei. Her mottek ElBaradei ein pris for arbeidet sitt i IAEA. REUTERS/Jerry Lampen(nl)/ SCANPIX

Washington (NTB-AFP-Reuters): - Atombomber fører til fleire atombomber, konstaterte leiaren for Det internasjonale atomenergibyrået i eit føredrag i Washington torsdag kveld.

- Så lenge nokre nasjonar framleis insisterer på at atomvåpen er viktige for sin eigen tryggleik, vil også andre land ønskje dei, sa ElBaradei, som fekk Nobels fredspris i fjor for arbeidet med å bremse spreiiinga av atomvåpen.

- Vi har nådd eit vegskilje. Anten må vi byrje å bevege oss bort frå eit tryggleikssystem basert på atomvåpen, elles må vi innsjå at kanskje 20-30 land vil bli atomstatar, sa El Baradei. (©NTB)


Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus