Meny

Kvinner og menn er motsatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjønnsforskjeller kjenner ingen grenser. Det er ikke måte på hva som er forskjellig. Og ér det ikke forskjellig, så konstrueres det forskjellig. Det var mye «forskjellig» i en og samme setning, men de

Sånn. Etter å ha satt verdensrekord i å bruke ordet «forskjellig» i en ingress, er jeg klar til å ta fatt på dagens oppgave.

Bjørnar fra Nordreisa burde få seg en jobb, for han har altfor mye tid til å fundere over slike spørsmål:

«Hvorfor kneppes kvinne- og manneklær fra hver sin side?»

Typisk Nordreisa-væringer. Ikke et lite «Hei» eller «Hallo» eller «Hilsen» engang. Men du er unnskyldt, Bjørnar - siden du er fra Nordreisa, er det ikke å forvente at du vet dette. Heldigvis er det en fra Skjervøy til å hjelpe deg (ok, den var litt intern, men hva er vel en liten nabokommunefeide blant uvenner?).

Altså: kvinnene knepper høyre over venstre, mens mennene knepper venstre over høyre.

Tilsynelatende er det helt meningsløst at det skal være forskjell, men det har sine forklaringer, Bjørnar.

Å kneppe venstre over høyre antas å være det enkleste for høyrehendte mennesker. Men det er utrolig hva man klarer å venne seg til etter noen år.

Det at kvinner knepper høyre over venstre, stammer visstnok fra middelalderen, da overklassekvinnene ble påkledd av sine tjenestepiker.

Ja, det var tider. Så trøtt som jeg er om morgenen, skulle jeg gjerne hatt en tjenestepike til å kle på meg, gitt. Eller av meg.

Vel, vel, siden man er en middels lønnsmottaker, skal en være glad for at en har et noenlunde anstendig hjem å komme til - men en tjenestepike hadde ikke vært å forakte, altså.

En annen forklaring går ut på at kvinnene alltid ammet med det venstre brystet og at de beskyttet babyen ved å dekke dem til med den høyre siden av det plagget de hadde på seg.

Gutta ... der minst én av to er korrekt kneppet: altså venstre over høyre.Gutta ... der minst én av to er korrekt kneppet: altså venstre over høyre.

Men hva med mennene? Hvorfor knepper de venstre over høyre?

Forklaringen er selvsagt macho. Siden vi liker å betrakte oss selv som jegere, soldater og hva det nå måtte være, så ligger forklaringen nettopp her. Mennene måtte ha lett tilgang til våpen de hadde innenfor frakken, og siden de fleste er høyrehendte, var det lettest at det ble kneppet med venstre over høyre.

Så enkelt var det. Gå nå og gjør noe fornuftig, Bjørnar, som å se på tv, spille tv-spill eller surfe planløst rundt på Internett.

Denne artikkelen inngår i artikkelserien «Stein hjelper deg» . Jeg hjelper deg med livets små og store mysterier. Lurer du på hvorfor solen er gul eller hvorfor i all verden sjiraffen har så usannsynlig lang hals, er «Stein hjelper deg» redningen. Det finnes ikke dumme spørsmål. Intet spørsmål er for stort, og intet spørsmål er for lite.

Lurer du på noe? Vel, send meg spørsmålet, så skal jeg se hva jeg finner ut. Jeg kan ikke love at alle får svar, men jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare på epost.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus