Musikerne streiker

Det blir stille når festspillene i Bergen åpner onsdag. En resultatløs mekling i NAVO-området Teatre og Orkestre endte i konflikt en knapp time før midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): I det første uttaket er det Stiftelsen Harmonien i Bergen som går til streik. LO Stat tar ut 98 musikere. Dermed blir det stille under åpningen av Festspillene i Bergen, hvor Stiftelsen Harmonien skulle spilt åpningskonserten.

26. mai tas fire MFO-organiserte ved Den Norske Opera ut i streik. De fire er sangsolister med sentrale roller operaens oppsetning av Madama Butterfly, og dermed torpederes finaleforestillingen av dette stykket.

Hovedkravet fra Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) er høyere lønn og at orkestermusikerne skal få kompensert et etterslep i forhold til kulturskolelærere og amanuenser.

- Jeg er svært skuffet over at den manglende forståelsen for rettferdige krav vi har møtt fra arbeidsgiverne. Denne konflikten får de ta på sin kappe, den er deres ansvar, sier Arnfinn Bjerkestrand, forbundsleder i Musikernes fellesorganisasjon (MFO)

(©NTB)

Personvernpolicy