Meny

En av ti studenter sparkes ut fra studiene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10 prosent av studentene ved Universitetet i Oslo (UiO) mistet retten til å studere ved universitetet i fjor.


Oslo (NTB): Samfunnsvitere og humanister blir oftest sparket ut fra studiene. 1.408 samfunnsvitere og 1.073 humanister mistet studieretten i løpet av fjoråret, mens kun fire legestudenter og ti tannlegestudenter opplevde det samme, skriver Universitas.

Utdannings- og studieansvarlig i Studentparlamentet, Kristian Meisingset, er overrasket over tallene.

- Det er overraskende mange som blir sparket ut. På den annen side er det ikke rimelig at man skal få være student ved UiO og oppnå masse fordeler dersom man egentlig ikke studerer her, sier han til Universitas.

De fleste studentene mister studieretten på grunn av for lav studieprogresjon. Etter at kvalitetsreformen ble innført i 2003, må studenter produsere minst 30 studiepoeng i løpet av ett år for å beholde studieplassen. Tidligere kunne man beholde studieretten i nesten ubegrenset tid.

Tor Egil Førland, studiedekan ved Humanistisk fakultet, synes ikke det er urimelig å forvente at studentene gjør en innsats.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus