Meny

Akademikerne går til streik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akademikerne går til streik for første gang siden organisasjonen ble opprettet. 125 veterinærer og politijurister streiker fordi de er misfornøyd med størrelsen på lønnsoppgjøret.


Akademikerne brøt onsdag morgen meklingen i lønnsoppgjøret for de statsansatte. Fem arbeidstakerorganisasjoner vurderte like før klokka ni fortsatt skissen fra riksmeklingsmann Svein Longva.Akademikerne brøt onsdag morgen meklingen i lønnsoppgjøret for de statsansatte. Fem arbeidstakerorganisasjoner vurderte like før klokka ni fortsatt skissen fra riksmeklingsmann Svein Longva.

Oslo (NTB): Det er ventet en rask avgjørelse fra de andre organisasjonene i statsoppgjøret, som nå vurderer skissen til løsning fra riksmeklingsmann Svein Longva som ble lagt fram klokken 7 onsdag morgen.

Leder Knut Aarbakke i Akademikerne Stat sier de er misfornøyde både med størrelsen og innretningen på tilbudet. De tar ut politijurister i Oslo, Sogn og Fjordane og Salten, og veterinærer ved Mattilsynet i Ålesund.

Kravet er 25.000 kroner, mens staten tilbyr det halve, går det fram av en pressemelding fra Akademikerne. Akademikernes hovedkrav er å redusere lønnsforskjellen mellom statlig og privat sektor, som ifølge organisasjonen er på mellom 100.000 og 200.000 kroner årlig.

- Nå er jeg skikkelig forbanna. Når regjeringen i tillegg bryter vår avtale om vesentlig mer til lokale forhandlinger, er vi nødt til å streike, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne Stat, i pressemeldingen.

De andre partene i statsoppgjøret har ennå ikke gitt noe svar til riksmeklingsmann Svein Longva.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus