Meny

Tollfri-kvoten for vin økes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tollfrie kvoten for vin økes fra to til fire flasker fra 1. juli i år.

Oslo (NTB): - Jeg ønsker å justere kvotereglene slik at de blir mer akseptable og samtidig samsvare dem med størrelsen på flasker og kartonger, sier SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen til VG.

Det er 24 år siden reglene sist ble endret.

I dag er det slik at man kan ta med seg 1 liter sprit og 1 liter vin eller 2 liter vin og 1 liter øl eller 4 liter øl tollfritt. Etter det nye forslaget fra regjeringen skal man kunne ta med seg enten 1 liter sprit, 1,5 liter vin og 2 liter øl, eller 3 liter vin og 2 liter øl, eller 5 liter øl.

- En vinflaske er gjerne 0,75 liter. Tre flasker er dermed over kvoten på 2 liter. Nå vil vi øke vinkvoten til totalt tre liter, slik at man enten kan ta med seg fire flasker eller en pappvin, sier Halvorsen.

Finansdepartementet anslår at de nye reglene vil koste staten 85 millioner kroner i tapte inntekter fra alkoholavgiften.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus