Ingen Venezuela-film fra Oliver Stone

Filmregissøren Oliver Stone avviser at han skal lage film om kuppforsøket i Venezuela i 2002.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB-Reuters): Venezuelas president Hugo Chavez opplyste i en fjernsynstale søndag at den prisbelønte regissøren skulle lage en film om det kortvarige kuppforsøket, da en gruppe offiserer og opposisjonspolitikere forsøkte å styrte Chavez.

Chavez presenterte det som en gladnyhet at den kjente regissøren ville lage film om begivenheten. Men han hadde tydeligvis ikke sjekket opplysningene godt nok:

- Ryktene om at jeg skal regissere en film om kuppforsøket i Venezuela i 2002 er grunnløse og usanne, heter det i en pressemelding fra Oliver Stone.

Chavez er en sterk kritiker av USA, og beskyldte USA for å stå bak det kortvarige kuppforsøket i april 2002. Washington avviser anklagene. Stone har fått Oscar for flere filmer. Han har også laget filmen «Comandante», om sitt møte med Cubas president Fidel Castro, en nær alliert av Hugo Chavez i Venezuela

Personvernpolicy