Meny

Vafler til middag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vafler er dessert og kan ikke spises til middag», sier de. Men hvorfor det, egentlig?

Christian nekter å godta vedtatte og oppleste sannheter, og stiller følgende spørsmål:

«Heisann. Hvorfor kan vi ikke ha vafler til middag istedenfor pannekaker? Mamma mener at vafler ikke er middag, men en dessert. Men derimot går pannekaker an å ha som middag. Det er da i grunn ikke så store forskjellen mellom pannekakerøra og vaffelrøra? Sukker eller syltetøy på toppen.

Mamma sier at om du for eksempel på butikken sier at «i dag skal vi ha vafler til middag» så hadde folk kikket litt rart på deg og lurt på om du er litt sprø. Kan du svare på dette så kan kanskje mamma lage vafler til middag en dag?»

Vafler til middag? Ja, hvorfor ikke?


Vet du, Christian, jeg er helt enig med deg. Pannekaker og vafler er jo nesten det samme: de lages stort sett av de samme ingrediensene, de stekes nesten på samme måte, og de ser ganske like ut. Så rart at ingen har spurt om det før ...

Det kan jo hende at folk tenker «Oi, han der må være sprø som har vafler til middag». Men det skal du ikke bry deg om, for de har ikke tenkt like mye på saken som du og jeg. Dessuten burde de tenkt det samme om pannekaker, for de er jo som sagt nesten helt like. Det er altså ikke noe mer naturlig å spise pannekaker med blåbærsyltetøy enn vafler med blåbærsyltetøy til middag.

Nå er ingen av delene så veldig sunne at det gjør noe, men det bryr du deg kanskje ikke så mye om? Begge inneholder omkring 200 kalorier per 100 gram (pluss/minus). Jeg vet ikke om du bryr deg om dette tallet, men du kan i hvert fall vise det til moren din.

Visste du forresten at et søk på ordene «vafler til middag» ikke gir noen treff på Google? Jeg synes at du skal snakke med moren din om akkurat dette, og fortelle henne at dere snarest bør få vafler introdusert som dagens hovedmåltid.

Og hvis ikke det hjelper, kan du si: «Men mamma, hvorfor skal vi være som alle andre?» Hvis ikke dette hjelper heller, kan du si: «Æsj, så gammel og kjedelig du har blitt. Du vil aldri gjøre noe spennende.» Dette hjelper garantert, for ingen liker å bli kalt gammel og kjedelig. Du vil få vafler, samtidig som mammaen din føler seg litt ung, vill og gærn.

Men ... siden vi nå skriver om vafler til middag, vil jo folk finne det via Google heretter. Og når de klikker seg inn på denne siden, vil de se at Christian var den første i Norge til å snakke om vafler til middag. Så uansett om det funker med mammaen din eller ikke, så har vi i hvert fall oppnådd noe.

(Foto: www.worldgourmetsummit.com)(Foto: www.worldgourmetsummit.com)

Dessuten, og dette kan du også si til henne, så bruker de vafler istedenfor lompe og brød til pølser i Østfold. Det høres rart ut, men jeg kan love deg at det er mye bedre enn både brød og lompe.

Trumfkortet


Og her er kanskje trumfkortet, Christian: Bent Stiansen, eier av luksusrestauranten Statholdergaarden og verdensmester i kokkekunst, er enig med deg.

- Resonnementet til Christian er riktig. Det er lite forskjell på vafler og pannekaker, så en kan like godt spise vafler som pannekaker til middag. Men ingen av delene er å anbefale å spise ofte, siden de ikke er særlig bra ernæringsmessig sett

Så da har vi en verdensmester på laget. Lykke til, Christian, og mail meg gjerne for å fortelle hvordan det gikk.

Denne artikkelen inngår i artikkelserien «Stein hjelper deg» . Jeg hjelper deg med livets små og store mysterier. Lurer du på hvorfor solen er gul eller hvorfor i all verden sjiraffen har så usannsynlig lang hals, er «Stein hjelper deg» redningen. Det finnes ikke dumme spørsmål. Intet spørsmål er for stort, og intet spørsmål er for lite.

Lurer du på noe? Vel, send meg spørsmålet, så skal jeg se hva jeg finner ut. Jeg kan ikke love at alle får svar, men jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare på epost.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus