Meny

Stavanger-biskop vil kriminalisere horekunder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Stavanger-biskop Ernst Baasland mener kriminalisering av horekunder er det eneste rette i dagens situasjon.

Ernst Baasland, biskop i Stavanger. (Foto: www.kirken.no)Ernst Baasland, biskop i Stavanger. (Foto: www.kirken.no)

- Seksuallivets moral er mindre viktig i en slik sammenheng. Her dreier det seg om å stanse utnyttelse av svake mennesker, sier Baasland til Stavanger Aftenblad.

Baasland sier at han i utgangspunktet er skeptisk til kriminalisering av horekunder, men slik situasjonen har utviklet seg de siste årene, mener han det er den beste løsningen for å hjelpe kvinner som utnyttes av kyniske bakmenn.

- Kriminalisering av horekunder kan virke drastisk i forhold til annen type kriminalitet, men når vi vet at rundt 80 prosent av kvinnene ikke havner i bransjen frivillig, må det hardere lut til enn det som har vært til nå, sier biskopen til avisen.

I både Finland og Estland diskuteres det om kriminalisering av horekunder er det riktige skrittet å ta for å bekjempe menneskehandel.

- Når selv Estland, som har vært et svært liberalt land på området siden 1991, vurderer dette, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi må følge etter, sier biskopen. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus