Stavanger-biskop vil kriminalisere horekunder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger (NTB): Stavanger-biskop Ernst Baasland mener kriminalisering av horekunder er det eneste rette i dagens situasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ernst Baasland, biskop i Stavanger. (Foto: www.kirken.no)Ernst Baasland, biskop i Stavanger. (Foto: www.kirken.no)

- Seksuallivets moral er mindre viktig i en slik sammenheng. Her dreier det seg om å stanse utnyttelse av svake mennesker, sier Baasland til Stavanger Aftenblad.

Baasland sier at han i utgangspunktet er skeptisk til kriminalisering av horekunder, men slik situasjonen har utviklet seg de siste årene, mener han det er den beste løsningen for å hjelpe kvinner som utnyttes av kyniske bakmenn.

- Kriminalisering av horekunder kan virke drastisk i forhold til annen type kriminalitet, men når vi vet at rundt 80 prosent av kvinnene ikke havner i bransjen frivillig, må det hardere lut til enn det som har vært til nå, sier biskopen til avisen.

I både Finland og Estland diskuteres det om kriminalisering av horekunder er det riktige skrittet å ta for å bekjempe menneskehandel.

- Når selv Estland, som har vært et svært liberalt land på området siden 1991, vurderer dette, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi må følge etter, sier biskopen. (©NTB)