Spegl deg inn i framtida

Lurer du på korleis du vert sjåande ut i framtida? Prøv «Den overtalande spegelen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spegelen liknar på ein heilt vanleg baderomsspegel, men har til forskjell spådomske evner. (Foto: Accenture)Spegelen liknar på ein heilt vanleg baderomsspegel, men har til forskjell spådomske evner. (Foto: Accenture)

«Vesle spegel på veggen der», heiter det i eventyret. Men dette er ikkje eventyrsnakk.

Accentures laobratorium i Sophia Antopolis i Frankrike har med ein heilt ny eksperimentell teknologi, laga «Den overtalande spegelen» - som kan spå inn i framtida, melder

computerworld.no

.

Liknar ein vanleg spegel


Prototypen er basert på ein heilt vanleg baderomsspegel. Forskjellen er at nyvinninga mottek informasjon frå web-kamera og sensorar som er plassert rundt omkring i bustaden. Absolutt alle rørsler vert overvaka: Når du går ein snartur til kjøleskapet, tek ein blund på sofaen eller joggar på tredemølla.

Det nyttar ikkje å skjule noko for «Den overtalande spegelen». (Foto: Accenture)Det nyttar ikkje å skjule noko for «Den overtalande spegelen». (Foto: Accenture)

Spådom


Så kjem spådommen inn i biletet, bokstavleg tala. Spegelen gir deg, etter ein analyse av alle data den har samla inn, eit bilete av korleis ansiktet og kroppen din vil sjå ut i framtida - alt basert på livsstilen du har for augneblunken.

Straff eller løn


- Biletet kan straffe deg viss du ikkje har teke godt vare på deg sjølv, og løne deg viss du følgjer ein sunn diett og har byrja å slanke deg, seier Martin Illsley i Accentures til Sydney Morning Herald.

I tillegg til å forutsjå vekta di, kan systemet også prosessere andre helserelaterte data, for eksempel kva som skjer med deg om du er for mykje i sola. Etter kvart skal nyvinninga også kunne hjelpe deg med dine eventuelle alkohol-, røykje- eller narkotikavanar.

Meir helse i Neste Klikk:

ABC Startsida:

Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Personvernpolicy