Meny

Spegl deg inn i framtida

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lurer du på korleis du vert sjåande ut i framtida? Prøv «Den overtalande spegelen».

Spegelen liknar på ein heilt vanleg baderomsspegel, men har til forskjell spådomske evner. (Foto: Accenture)Spegelen liknar på ein heilt vanleg baderomsspegel, men har til forskjell spådomske evner. (Foto: Accenture)

«Vesle spegel på veggen der», heiter det i eventyret. Men dette er ikkje eventyrsnakk.

Accentures laobratorium i Sophia Antopolis i Frankrike har med ein heilt ny eksperimentell teknologi, laga «Den overtalande spegelen» - som kan spå inn i framtida, melder

computerworld.no

.

Liknar ein vanleg spegel


Prototypen er basert på ein heilt vanleg baderomsspegel. Forskjellen er at nyvinninga mottek informasjon frå web-kamera og sensorar som er plassert rundt omkring i bustaden. Absolutt alle rørsler vert overvaka: Når du går ein snartur til kjøleskapet, tek ein blund på sofaen eller joggar på tredemølla.

Det nyttar ikkje å skjule noko for «Den overtalande spegelen». (Foto: Accenture)Det nyttar ikkje å skjule noko for «Den overtalande spegelen». (Foto: Accenture)

Spådom


Så kjem spådommen inn i biletet, bokstavleg tala. Spegelen gir deg, etter ein analyse av alle data den har samla inn, eit bilete av korleis ansiktet og kroppen din vil sjå ut i framtida - alt basert på livsstilen du har for augneblunken.

Straff eller løn


- Biletet kan straffe deg viss du ikkje har teke godt vare på deg sjølv, og løne deg viss du følgjer ein sunn diett og har byrja å slanke deg, seier Martin Illsley i Accentures til Sydney Morning Herald.

I tillegg til å forutsjå vekta di, kan systemet også prosessere andre helserelaterte data, for eksempel kva som skjer med deg om du er for mykje i sola. Etter kvart skal nyvinninga også kunne hjelpe deg med dine eventuelle alkohol-, røykje- eller narkotikavanar.

Meir helse i Neste Klikk:

ABC Startsida:

Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus