Spår boligrente på 10 prosent

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjestrateg Ivar Strompdal spår norske boliglånsrenter på 10 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Oslo (NTB): I Dagens Næringsliv torsdag anbefaler Strompdal folk å binde renten. Årsaken er at aksjestrategen tror den kraftige oppgangen i råvarepriser de siste månedene kommer til å smitte over på prisstigningen internasjonalt og drive rentene i været.

Om Strompdal får rett betyr det flytende boliglånsrenter i størrelsesorden 10-11 prosent - skyhøyt over dagens nivå der de gunstigste lånene med flytende rente ligger rundt 3,4.

- Jeg sier ikke at det vil skje om seks måneder, men jeg tror vi kan være i den situasjonen i løpet av to til tre år, sier Strompdal.

Aksjestrategen får langt på vei støtte av en rekke framtredende økonomer. De færreste tar like hardt i som Strompdal, men de fleste spår en raskere og kraftigere renteoppgang enn det som er priset inn i markedet.

- Det ville ikke være dumt, i hvert fall for en del, å binde renten nå. Hvis jeg hadde mye gjeld, ville jeg i hvert fall betalt ned raskere og bundet renten på deler av lånet, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i meklerhuset First Securities til Dagens Næringsliv.