Spår boligrente på 10 prosent

Aksjestrateg Ivar Strompdal spår norske boliglånsrenter på 10 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): I Dagens Næringsliv torsdag anbefaler Strompdal folk å binde renten. Årsaken er at aksjestrategen tror den kraftige oppgangen i råvarepriser de siste månedene kommer til å smitte over på prisstigningen internasjonalt og drive rentene i været.

Om Strompdal får rett betyr det flytende boliglånsrenter i størrelsesorden 10-11 prosent - skyhøyt over dagens nivå der de gunstigste lånene med flytende rente ligger rundt 3,4.

- Jeg sier ikke at det vil skje om seks måneder, men jeg tror vi kan være i den situasjonen i løpet av to til tre år, sier Strompdal.

Aksjestrategen får langt på vei støtte av en rekke framtredende økonomer. De færreste tar like hardt i som Strompdal, men de fleste spår en raskere og kraftigere renteoppgang enn det som er priset inn i markedet.

- Det ville ikke være dumt, i hvert fall for en del, å binde renten nå. Hvis jeg hadde mye gjeld, ville jeg i hvert fall betalt ned raskere og bundet renten på deler av lånet, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i meklerhuset First Securities til Dagens Næringsliv.

Personvernpolicy