Bono redigerer The Independent

Som redaktør for tirsdagens utgave av den britiske avisa The Independent setter U2-sangeren Bono søkelys på kampen mot hiv og aids i Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-Reuters): Rockestjernen og aktivisten skal innta sjefredaktørens stol tirsdag som ledd i RED-initiativet han lanserte sammen med den amerikanske filantropen Bobby Shriver, for å få næringslivet involvert i kampen mot aids.

Bono har intervjuet statsminister Tony Blair og finansminister Gordon Brown, mens USAs utenriksminister Condoleezza Rice har tilbudt sine ti favorittmusikkstykker til Bonos kampanje. Også Venezuelas president Hugo Chavez, designeren Giorgio Armani og U2-gitarist The Edge er intervjuet i avisa.

På førstesiden, som er utformet av den kjente britiske kunstneren Damien Hirst, står det skrevet på rød bakgrunn: «Ingen nyheter i dag», med store bokstaver. Mens det nederst på sida med liten skrift står: «Bortsett fra at 6.500 afrikanere har mistet livet av hiv/aids».

Redaktør Simon Kelner sier at The Independent er den første som tar del i initiativet, som innebærer at bedriftene bidrar til kampen mot aids i Afrika.

Halvparten av inntekten fra tirsdagens salg av The Independent går til Bons kampanje. (©NTB)

Personvernpolicy