Her er lekkasjene fra revidert nasjonalbudsjett

Egenandeler som forsvinner, flere barnehageplasser og lengre binding av rentene i Husbanken. Men også økt adgang til eiendomsskatt og bare delvis fjerning av matskatten på norsk sokkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB-Mats Rønning): Det er noen av lekkasjene i pressen fra forslaget til revidert nasjonalbudsjett som regjeringen legger fram i dag. Aftenposten kunne tidligere i uka melde at regjeringen har bestemt seg for å fjerne den omstridte egenandelen på fysioterapi for kronisk syke.

Rundt 250.000 mennesker er omfattet av egenandelen på 50 kroner som de må betale hver gang de er til behandling. Egenandelen ble innført av Bondevik-regjeringen og videreført av den rødgrønne regjeringen i høstens statsbudsjett.

Ifølge NRK ligger det også en gavepakke til kommunene i revidert nasjonalbudsjett. Fjernsynskanalen mener å vite at regjeringen øker overføringene til kommunene med mellom 4 og 5 milliarder kroner neste år, med håp om at flere pleie- og omsorgsmedarbeidere vil bli ansatt i helsesektoren.

Samtidig vil regjeringen øke bevilgningene til sykepleierutdanningen med rundt 16 millioner kroner, melder NRK. Dermed vil de private høyskolene få tilbake pengene regjeringen tok fra dem i statsbudsjettet.

- Vi har fått gode argumenter for at dette kuttet var uheldig, og derfor tilbakefører vi pengene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV).

(©NTB)


Personvernpolicy