PST vurderer al-Qaida-truslene

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderte fredag hvordan Norge skal forholde seg til oppfordringen fra al-Qaida om at muslimer skal angripe Norge, Danmark og Frankrike i karikaturstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den afghanske al-Qaida-lederen Sheikh Abu Yahia al-Libi oppfordrer muslimer til å hevne profeten Muhammed etter karikaturstriden. I en 35 minutter lang video som er spredt på Internett, nevner han konkret at muslimene bør hevne seg mot Norge, Danmark og Frankrike.

Politiets sikkerhetstjeneste arbeidet fredag formiddag med å danne seg en oppfatning av truslene og vurdere om de skal sette inn virkemidler i kjølvannet av dem.

- Jeg kan bekrefte at vi vurderer videoen og at vi ser på den opp mot trusselbildet som en helhet, sier informasjonsrådgiver Martin Berensen i PST til NTB.

Etter at nyheten om videoopptaket ble gjort kjent natt til fredag kunne ikke politiet kommentere hva de ville gjøre som en følge av truslene.

Videoen ble lagt ut torsdag, tre uker etter at al Qaida-lederen Osama bin Laden oppfordret til boikott av produkter fra USA og europeiske land som støttet Danmark i forbindelse med publiseringen av karikaturene av profeten Muhammed. (©NTB)

Personvernpolicy