A-a-a-tsjo - det er helg!

Hold deg inne, unngå fysisk aktivitet, gå med hatt og drikk ingen alkohol. Nyttige, men gledesdrepende råd fra allergiekspertene. Fortvil ikke kjære allergiker, Neste Klikk viser hvordan du kan ha en

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En allergiker på kino? (Foto: serwisy.gazeta.pl)En allergiker på kino? (Foto: serwisy.gazeta.pl)

Vi er inne i tidenes verste pollensesong, noe som er dårlig nytt for undertegnede og de 900 000 andre som lider av pollenallergi her til lands.

Ekspertene råder de av oss som lider mest til å

holde oss inne

med lukkede vinduer.

Om vi mot formodning skulle finne på å forlate hjemmet, må vi gjøre det med

hatt på hodet

og helst med svømmebrilleaktige

solbriller

på nesen

.

Og er vi først utendørs skal vi helst

unngå fysisk aktivitet

.

Tenker du at en rolig utepils må kunne gå, så glem det.

Alkohol frarådes nemlig også.

Les morsom og lærerik info om nysing her.

Oppdatert pollenvarsel.

Fine og nyttige råd, ja visst, men de legger mildt sagt en lett demper på helgen. Men vi pollenallergikere er ikke de som mister motet så lett. Nei, vi vet å se det beste i enhver situasjon.

Vi skjønner for eksempel at dette er den perfekte anledningen til å få noen andre til å ta seg av helgeinnkjøpene, og at vi kan få levert middag på døren hver dag uten å ha dårlig samvittighet. Vi har dessuten fått med oss at klining kan gjøre underverker, noe våre heldige utvalgte også får glede av.

Lei av å være den eneste som nyser? Her er løsningen. (Foto: hipsteria.com)Lei av å være den eneste som nyser? Her er løsningen. (Foto: hipsteria.com)

Pollenallergikere vet dessuten at det bare er kjedelige mennesker som kan kjede seg, og vi befinner oss på ingen måte i den gruppen. Vi vet om en hel drøss med morsomme ting vi kan gjøre innendørs.

Dette er nemlig helgen vi med god samvittighet kan gjøre det vi ellers ikke tar oss tid til og det vi vanligvis bruker for mye tid på. Jeg nevner i fleng:


Spill spill på nett:

Savner du action, humor og eventyr der du sitter trygt i heimen? Da er nettspill tingen for deg. Og utvalget er enormt.

Ta kontakt:

Det finnes alltid noen der ute som fortjener en god oppdatering fra deg. Besteforeldre, gamle klassekamerater, venner og slektninger i utlandet. Har du mistet kontakt med noen? Let dem fram i telefonkatalogen og overrask dem med et brev eller en telefon.

Shop:

Det finnes selvfølgelig «shopaholics» blant oss allergikere også, og i 2006 er ikke det at man må holde seg innendørs synonymt med å måtte avstå fra shopping. Langt derifra, det finnes ikke grenser for hva man kan kjøpe på nett.

Lag god mat fra bunnen:

Finn fram kokebøkene eller let fram noen gode oppskrifter på nettet. Skriv så en liste med nødvendige ingredienser og send en snill hjelper i butikken. Som takk kan du by på deilig middag eller ferske bakevarer. Hjemmelaget er jo så godt, men når tar man seg tid til det ellers?

Se på TV:

Fjernsynet er en god venn å ha når en hel helg skal tilbringes hjemme, men fall ikke for fristelsen av bare å bli sittende for å «zappe». Da svinner tiden fort hen uten at man får med seg noe av kvalitet. Bruk de fine oversiktene på nett og peil deg ut dine favoritter.

Se film:

Bruk den glimrende filmdatabasen Imdb til å lage en liste over gode filmer du vil se. (Hvorfor ikke kjøre på med en lang liste mens du først er i gang, så har du til en regnværsdag eller ti.) Send så en snill hjelper på videosjappa. Vips så har du mange timer med god underholdning.

Les bok:

Har du en god stabel med bøker som venter på å bli lest? En helg på sofaen en perfekte anledning til å komme i gang. Trenger du tips? Les hvilke bøker vi liker og misliker.


Ordne fotoalbum:

Endelig har du nok tid i heimen til å få orden på bildene fra sommerferien i fjor, julefeiringen med familien og hytteturen i påsken. De gode minnene strømmer på og samvittigheten din blir tusen ganger renere enn den polleninfiserte luften utenfor.Gå på kino:

Er du av den vågale typen drister du deg til et kinobesøk eller to. Kassasuksessen Mission Impossible III, for eksempel, byr på plenty av «action satisfaction» for allergikere som har sittet på baken hele helgen. Ønsker du noe med litt mer tyngde velger du kanskje heller dokudramaet «Veien til Guantanamo». Men husk hatt og briller på vei til kinoen, pass for all del på å riste av deg pollen før du entrer salen og ha lommetørkle klart for eventuelle nyseanfall.

God helg!

Mer i Neste Klikk:

- Pollen og smerte
- Aaaat...sjo!!
Slapp, sliten og tett?

Mer på Startsiden:

LuftkvalitetPersonvernpolicy