Nekter å betale bidrag etter one night stand

En bodømann mener det er noe riv ruskende galt med loven som gjør at han må betale bidrag etter en one night stand for over 14 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Mannen, som er far til en 14 år gammel jente, har ikke villet ha noe med datteren å gjøre, skriver Avisa Nordland. Nå skylder han 340.000 kroner i barnebidrag.

Mannen ble i 1998 dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for ikke å ha betalt nærmere 300.000 kroner i barnebidrag. Politiadvokat Randi Strand Hillestad krevde i Salten tingrett mandag at mannen dømmes til 90 dagers fengsel.

I retten sa bodømannen i 40-årene seg villig til å betale minstebeløpet, men samtidig gjorde han det klart at han ønsker lovendring.

- Dette er planlagt svindel. Jeg føler at jeg er blitt lurt inn i situasjonen, sa han, og gjorde det klart at han med rettssaken ønsker å få denne problemstillingen belyst, og at han håper på en lovendring.

Mannen gjorde det klart at han før han gikk til sengs med barnets mor, hadde gjort det klart at han ikke ønsket barn. Han mente at hun ut fra dette måtte ha forstått at hun burde beskytte seg. Selv brukte han ikke prevensjon. (©NTB)

Personvernpolicy