Akvariefisk brant ned hus

Fiskeslagsmål endte i husbrann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skulle tro at akvariefisk, der de svømmer i glasstankene sine, er rimelig harmløse. Men den gang ei. Fiskene kan være farlige - ja, sågar brannfarlige.

Dette fikk familien Killahena fra Dorset i England smertelig erfare, etter at deres fisk ved navn Kipper kom i basketak med en annen fisk.

Den vel 20 centimeter lange mallen er dermed antatt skyldig i å ha startet brannen, som kunne ha kostet hele familien livet.


Kjedereaksjon


Hvordan kan en fisk i vann starte en brann, spør du kanskje. Ifølge The Sun er forklaringen ganske enkel:

De voldsomme bevegelsene i fiskeslagsmålet skal ha ført til at vann sprutet ut på en elektrisk kontakt som lå nedenfor akvariet.

Dette førte igjen til at elektrisk spenning føk opp gjennom ledningen til akvariets lysanlegg, som så satt fyr på og smeltet et plastlokk. Den flytende plasten dryppet ned på en skinnsofa som tok fyr.

Brannen spredde seg fort til hele stua, mens Sharron Killahena (25) og hennes to barn Nicole (6) og Kerry (2) sov i etasjen over.

Det hele kunne gått riktig så galt var det ikke for at røykvarsleren vekket huseier Simon Justice (25), som igjen fikk vekket den unge familien.

Alle reddet seg heldigvis ut i tide, unntatt Kipper og de fem andre akvariefiskene.

Om dette var en trist eller velfortjent sorti for fiskene kan diskuteres. For alt vi vet var kjipe Kipper misfornøyd med sin skjebne som akvariefisk, tok saken i egne finner og fikk oppfylt den store drømmen om å bli kokt eller stekt.

Personvernpolicy