Trafikkbøller kan miste bilen

Politidirektoratet vurderer å ta bilen fra råkjørere i et forsøk på å få ned antallet ulykker i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): - Vi må snakke et språk ungdommen forstår. Dette med å bli fratatt bilen, forstår de fleste. Både straffeloven og veitrafikkloven gir mulighet til å beslaglegge kjøretøy som blir brukt til lovbrudd. Vi kan beholde bilen i inntil ett år, sier politiinspektør Jan Guttormsen i Politidirektoratet til Aftenposten.

Han frykter våren og sommeren vil føre med seg en rekke stygge trafikkulykker der liv går tapt, og oppfordrer alle til å slakke på farten og vise hensyn. I en ny handlingsplan for de kommende fire år ber Politidirektoratet landets politidistrikter om å luke ut verstingene fra trafikken, og om nødvendig ta strenge virkemidler i bruk.

- I vår handlingsplan gjør vi politijuristene rundt om i landet oppmerksom på de drastiske mulighetene som finnes i loven. Erfaringen viser at vi må bruke strenge virkemidler for å få gjennomslag, sier Guttormsen. Politiet kan også avskilte kjøretøy som er brukt til lovovertredelser. Man kan også ilegge kjøreforbud eller ta førerkortet fra lovbryteren, opplyser han.

(©NTB)

Personvernpolicy