Trafikkbøller kan miste bilen

Politidirektoratet vurderer å ta bilen fra råkjørere i et forsøk på å få ned antallet ulykker i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): - Vi må snakke et språk ungdommen forstår. Dette med å bli fratatt bilen, forstår de fleste. Både straffeloven og veitrafikkloven gir mulighet til å beslaglegge kjøretøy som blir brukt til lovbrudd. Vi kan beholde bilen i inntil ett år, sier politiinspektør Jan Guttormsen i Politidirektoratet til Aftenposten.

Han frykter våren og sommeren vil føre med seg en rekke stygge trafikkulykker der liv går tapt, og oppfordrer alle til å slakke på farten og vise hensyn. I en ny handlingsplan for de kommende fire år ber Politidirektoratet landets politidistrikter om å luke ut verstingene fra trafikken, og om nødvendig ta strenge virkemidler i bruk.

- I vår handlingsplan gjør vi politijuristene rundt om i landet oppmerksom på de drastiske mulighetene som finnes i loven. Erfaringen viser at vi må bruke strenge virkemidler for å få gjennomslag, sier Guttormsen. Politiet kan også avskilte kjøretøy som er brukt til lovovertredelser. Man kan også ilegge kjøreforbud eller ta førerkortet fra lovbryteren, opplyser han.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus