Ny norsk storfilm

«Den brysomme mannen» er Norges filmhåp i Cannes. Nå er traileren klar!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


På overflaten har Andreas (Trond Fausa Aurvåg) et perfekt liv. Kone, venner og bolig er som klipt ut av en livsstilskatalog. Men under overflaten er livet underlig: Andreas vet ikke hvorfor han er havnet i byen han bor i. Han trenger desperat å finne det ut. Men det kan bli farlig...

Filmen «Den brysomme mannen» brøyter ny filmatisk mark i Norge. Antakelig er det første gang at et originalmanus skrevet for radio blir overført til filmlerretet.

Historien, skrevet av Per Schreiner, ble første gang fortalt i NRK Radioteatret høsten 2003, og ble omtalt av Schreiner som «nyskrekk». Han mottok i 2004 Ibsenprisen for historien om Andreas' møte med et avstumpet og avgrenset univers.

Bak filmen står regissør Jens Lien som tidligere har regissert den prisvinnende langfilmen «Jonny Vang», og hans kortfilmsamabeider med manusforfatter Per Schreiner har konkurrert ved filmfestivalene i Cannes og Berlin. Med seg har han produsent Jørgen Storm Rosenberg som blant annet bidro til kritikersuksessen «Uno».

Dette er de første klippene fra filmen som lørdag 20. mai vises i Kritikeruken under filmfestivalen i Cannes.

Filmen vil få norsk premiere over hele landet 26. mai.


Les mer om filmen her og se trailer ved å klikke på ønsket størrelse oppe til venstre i bildet.Bilder fra «Den brysomme mannen»:

(Foto/Copyright: Tordenfilm/Sandrew Metronome Norge)(Foto/Copyright: Tordenfilm/Sandrew Metronome Norge)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus