Frp: - Uten oss får Norge sharialover

Fremskrittspartiets påtroppende 1. nestleder Per Sandberg er redd for muslimene. Han frykter sharialover i Norge dersom partiet ikke får innflytelse på dagens politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Sandberg frykter veksten av antall muslimer i Norge og mener nordmenn kan bli underlagt sharialover.

- Hvis vi skal ha en ukritisk innvandring, der vi lar forskjellige kulturer og tradisjoner få vokse og gro i Norge, noe vi i utgangspunktet tar fullstendig avstand fra, så ser jeg store utfordringer og problemer med det. Hvis de mest ekstreme, fundamentalistiske muslimene får råde innenfor de muslimske miljøene, kan det fort bli slik at enkelte områder av landet vårt blir underlagt sharialover. Og det er det jo ingen som har interesse av, sier Sandberg til Aftenposten.

Han er sikker på at Oslo vil være stedet som først får merke trykket fra «de ekstreme og fundamentalistiske miljøene, hvis de får lov til å bestemme».

På spørsmål om han tror det vil skje, svarer Sandberg:

- Ikke hvis Frp får innflytelse, men hvis vi fortsetter dagens innvandringspolitikk, så tror jeg det vil skje. Tidvis kan det synes som det er en endring på gang i Ap og Høyre, men det er foreløpig ikke mer enn ord fra for eksempel Bjarne Håkon Hanssen, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy