Nettmøte: Alternativ-behandleren svarte deg

Ønsker du deg en «ny vår» på det personlige plan? Torsdag hadde vi besøk av vår ekspert innen alternativ behandling, som svarte på dine spørsmål om selvutviklling, stressmestring og annet innen altern

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren er tid for forandring og nyskapning; naturen rundt oss våkner til live etter en lang, kald og mørk vinter og får oss kanskje til å lengte etter forandringer på det personlige plan.

Usikker på hvordan du skal ta det første steget i riktig retning? Hjelpen finner du her hos oss.

Eksperthjelp


Torsdag mellom 12.00 og 14.00 hadde vi besøk av vår ekspert i alternativ behandling, Liv Wassum, som svarte på spørsmål om selvutvikling og alternativ medisin. Kanskje noen lurte på det samme som deg? Les svarene under.

Til daglig driver Wassum egen praksis på en klinikk i Oslo. Hun er utdannet innen komplementær medisin og jobber som polaritetsterapeut og kinesiolog. I tillegg praktiserer hun coaching, selvutvikling og stressmestring, noe hun anser som en viktig del av en holistisk behandlingsform.

Wassum har også studert og praktisert personlig og spirituell utvikling, mental trening, meditasjon, healing og sjamanistisk arbeid siden 1989. I sitt arbeid ser hun mennesket som en helhet, hvor det fysiske, følelsesmessige, mentale og eksistensielle/sjelelige er i samspill.

Grunnet stor pågang fikk dessverre ikke alle svar, men Liw Wassum er også tilknyttet ekspertpanelet Eksperthjelp.no, se faktaboks under for mer informasjon.


Nettmøtet er over for denne gang, les svarene under:

 • Hei! Jeg har en samboer som har vært plaget med periodevis vondt i magen helt siden 1998. Han er 30 år, og plages veldig sterkt av dette. Symtomene han har er kvalme, «oppkastfølelse» dersom han f.eks kjører bil, feber, oppkast etter mat, «knyttneve» i magen. Han har vært til uttallige undersøkelser, og har fått vurderinger på alt fra magekatarr til brokk mellom spiserør og magesekk. Ingen kan allikevel hjelpe ham, og tilstanden hans har forverret seg de siste ukene. Var til gastostropi igjen i dag faktisk, men legene finner ingenting «synlig» der nede. Han ble sykemeldt i august 2003 og operert for nyrestein i mars 2005, men legene mener at magesmertene ikke har noenting med dette å gjøre. Han spiser og drikker normalt, er ikke overvektig og kom seg i arbeid igjen i august 2005 - altså 2 år etter at han først ble sykemeldt. Nå arbeider han i Nordsjøen. Finnes det gode råd mot denne typen smerter når legene ikke gjør noenting med dem!? Er veldig takknemlig for alle typer svar, jeg begynner sånn smått å bli litt desperat! Vennlig hilsen K

SVAR:

Hei,

Denne type spørsmål kommer ofte. Ingenting «synlig».... Har, som mange andre innen komplementær medisin, jobbet veldig mye med denne type ting, og erfaring viser at minner, hendelser, følelser, trosmønstre osv. manifesterer seg i kroppen på en måte som kan oppleves f.eks. fysisk smertefullt. Dette er fullt ut realistisk og virkelig for den det gjelder. Man kan gjennom bl.a. visualisering, healing, kinesiologi... kommunisere med vedkommende på et dypere plan (suberbevissthet, underbevisst..) og på den måten få svar på hva dette dreier seg om. Høres kanskje underlig ut.., men slik er det. Alt som har skjedd oss ligger lagret i kroppen. De minner, følelser eller hva det er som "holder" dette i gang kan på denne måten forløses, gi slipp - og ikke minst forstått. Angst kan også arte seg på den måten du beskriver, og kan balanseres/behandles likedan. Dette er også en fantastisk opplevelse for de som har slitt med det i lang tid.

MVh

Liv


 • Hei! Har du gode råd for personer med høy candida, svekket innumforsvar (høy IgE, lav leucocytter) og ku-melk intoleranse? Muligens også intoleranse mot andre matvarer... Behandlingsmåter? Alt.Medisiner? Hva med grapefruktekstrakt, soppdrepende midler? Fungeazid-lenolate? Hilsen interessert leser

SVAR:

Hei,

Detox! Det vil si utrensning! Utrensning renser kroppen (og sinnet!) gjennom lymfe, lever, nyrer, lunger, hud, tarmer. Mens underbevisstheten ser dette i symbolske rammer (som en metafor). Under utrensning gjelder følgende:
- Vann! 2-3 liter daglig, helst varmt som fremmer utskilling bedre.
- Basisk mat! (det er syren som gjør deg syk): salat, grønnsaker (mest mulig rent, ikke behandlet, stekt), urtete, frukt, olje med hvitløk, sitron, fersk ingefær. Og ingenting annet, hvis du klarer.
- Kurer: De fleste tar en kur, men hvis du fremdeles spiser og drikker endel ikke-basisk går endel av «vinninga opp i spinninga».
- Trening/sauna. Ta det rolig, du blir slapp av utrensning. Gjør helst yoga, pilates el.l. Pusteøvelser. Dette for å øke oksygenopptak, bedre sirkulasjon og sette fart i systemet.
- Sinnet. Kropp og sinn påvirker hverandre gjensidig. Hjelper lite med detox hvis du er sint som et lemmen! Gjør mental trening, mediter, og ta deg en virkelig lang og god samtale med deg selv. Når gjorde du det sist? De fleste gjør det aldri...


MVh

Liv


 • Hei! Er sterkt plaget av Tinitus. Høyfrekvent lyd på begge ørene. Har du forslag til hjelp? Knut


SVAR:

Hei,

Det kan ha sammenheng med spent kjevemuskulatur, nakke, skallekant.
Forskjellige retninger i komplementær medisin kan ha noe å tilby, ta en
ringerunde på hjemstedet ditt. Dette har også mye med hvor dyktig terapeuten er. Ellers vil jeg anbefale healing!

MVh

Liv


 • Jeg sliter med seneskjedebetennelse i høyrearm. Noe som er veldig plagsomt. Har gitt opp alle behandlinger siden de ikke har gitt noen effekt. Har du noen tips? -Jan

SVAR:

Hei,

Qigong trening er noe mange har blitt bedre av. Hvis du fortsetter å
overbelaste armen din, vil det «sette seg» mere, og det vil sansynligvis ta lengre tid å bli bra. Så det er noe med å ha en viss tålmodighet, og forsøke å unngå det som gjør den værre. Noen får også effekt av å påføre stedet aloevera-gel, som har en kjølende, betennelsesdempend effekt. Maten har også innvirkning. Syreholdig mat som kjøtt, melkeprodukter, vin, snacks, sukker..... «ildner» opp betennelsen din. Ut fra kinesisk og ayurvedisk medisin vil du trenge basisk mat (se over) og drikke mye vann (2-3 liter daglig). En utrensning/detox har ofte god effekt på betennelsestilstander.Mvh

Liv


 • Hei! Hvilke erfaringer har du med magnetarmbånd? Jeg vurderer å kjøpe et av typen Bioflow. Ragnar

SVAR:

Hei,
Noen har fått resultater ved å gjøre bruk av magneter, da gjerne i tillegg til noe annet. Det kan kanskje være verdt et forsøk. Men det er jo ikke sikkert det er det du trenger...

Mvh

Liv

 • Hei, kan man bruke healing på fettlever og stor nyre. (Den ene fungerer ikke.) Anonym

SVAR:

Hei,

Det er mulig. Ser ingen grunn til at det ikke skulle være mulig.
Utfordringen er å finne den rette healeren, i den kant av landet du holder
til. Som i alle andre bransjer varierer seriøsitet og evne veldig.

Mvh
Liv

 • Kan Kinesiologi hjelpe mot kroniske sykdommer som f.eks. Diabetes Hyperthyreose, Scoliose, Refluxsøsofagitt osv? Hilsen Hanne

SVAR:

Hei,
Kronisk sykdom betyr at noe har vedvart over en viss sykdom. Mange mennesker mister hele kampgløden og evnen og troen på at man kan bli frisk fordi man har noe «kronisk», som om man da er merket for livet. «Kronisk» brukes også når det ikke finnes noen behandling å tilby, og problemet blir værende.
Erfaringsmessig har folk blitt friske, også av «kroniske» ting etter at de har vært til behandling med f.eks. kinesiologi. Av det du nevner her foreligger det mange gode resultater med bl a diabetes. Har ellers ikke den hele og fulle oversikt.

Mvh

Liv

 • Jeg har ei venninne som jeg opplever at tapper meg for energi.Hun ringer kun når hun trenger hjelp til noe, som skyss eller opplysninger. I tillegg har hun baksnakket meg til andre om svært personlige ting.Og en gang en annen venninne spurte henne ut om en situasjon som vi begge hadde like mye skyld i la hun hele skylden over på meg.Hver gang jeg får melding fra henne tenker jeg:å nei..ikke hun igjen.Har prøvd å kutte henne ut, men problemet er at hun er i min omgangskrets,dvs at hun er dama til min kjærestes kamerat.Så hun vil alltid være i omgangskretsen. Har forsøkt å si det jeg mener,og da hørte jeg ikke noe fra henne på over et halvt år, men nå har hun begynt å sende meldinger igjen som om ingenting ble sagt. Vi er begge i 20-årene,så det er rart at hun oppfører seg som en fjortis. Synes samtidig litt synd på henne for hun har svært få venner.Hva kan jeg gjøre for å få mer avstand til henne?

SVAR:

Hei
Ikke alle forstår hva de holder på med. Kanskje fordi trykket innenfra,
desperasjonen, ubehaget og misnøyen, er ganske uutholdelig å holde på Og man ønsker/vil heller ikke ta ansvar for det. Så noen lager drama, andre drikker, og andre igjen shopper.... Listen er lang. Hvis du snakker med henne vil hun kanskje ikke komme med noen innrømmelser. Mest sannsynlig vil hun forsvare seg. Så da er det ikke så mye mer du kan gjøre enn å akseptere at sånn er det, når du er nødt til å forholde deg til henne.
Prøv å se at det har sine grunner, og la det prelle av deg. Hvis dette
ikke har noe som helst med deg å gjøre kan du forsøke å se forbi det hele.
Men du skulle vel ønske hun var anderledes...? Man bygger opp masse
motstand, fordi man helst ville hatt det anderledes, og da vokser problemet i både høyde og bredde. Forhold deg til det slik det er! Slike
ting/mennesker kan like fort forsvinne ut av livet ditt igjen.

Mvh

Liv

 • Er ei aktiv dame som virkelig tror på alternativ behandling. Har hatt epilepsi i mange år, astma, allergi har jeg fått i voksens alder. Har kronisk syke barn, hektisk hverdag, og etter at jeg ble operert for epilepsi, og ikke ble helt bra begynner legene å mistenke at jeg kan også ha psykiske anfall pga min hektiske hverdag. Har du noen forslag til meg, for en bedre hverdag? Har forsøkt healing en gang. Dame 40 år

SVAR:

Hei, kanskje du skal forsøke en gang til? Dette er litt mye, og over tid slites man, og er lett "eg en virkelig gjennomgang av livet ditt, på alle områder. Mye kan gjøres, så det er egentlig bare å sette igang. Noen tror at da blir man for alvor syk og alt «velter ut». Det er ikke slik, men hvis du skal forandre hele livet på en eneste dag, kan det kanskje skje ting. En annen ting er hvilke betingelser man har. «Jeg kan gjerne gå innpå de og de temaer, men jeg nekter å ta stilling til eller gjøre en endring på akkurat det der.» For mange er det da snakk om jobb og forhold., som igjen kan ha noe med identitet å gjøre. I bunn og grunn handler mye frykt. Tenk litt på det før du går til din første time. Hva er din dypeste frykt?

Mvh

Liv

 • Hei, hvilke tanker har du om Silvametoden? Benny


SVAR:

Hei,

Silvametoden er bra! Kjenner den ikke inngående, da jeg selv har valgt andre metoder for bevissthetstrening og meditasjon. Denne type ting kan sies å være en kunstform... Jo mer du trener på det, utdyper, og prøver og feiler, jo mer kommer du inn i det. Det er også en av de metoder som viser hvilken fantastisk hjerne vi har til rådighet, bare vi bruker den. En retning som ligner Silvametoden, men som går noen hakk videre, og raskere, er Thetahealing, hvor man da jobber på thetanivå.

Mvh

Liv

 • Hei! Jeg har i godt voksen alder fått en del allergier, akryl, polyester, mat, kremer/salver m.m. Er det noe innen alternativ behandling som kan hjelpe? Laila

SVAR:

Hei,

Ja, det er det. Som tidligere nevnt er kinesiologi veldig bra i forhold til allergi.

Mvh

Liv

 • Hei. Eg har i fleire år slitt med mange defuse symptom. Har vore til mange leger utan at dei kan hjelpe.Det einaste svaret eg får er at eg har ein depresjon,so eg har prøvt medisin utan at det har hjelpt. Eg føler meg konstant trøtt,utsliten,energiløs og sliter med å få sove. Er det noke alternativ behandling som kunne hjelpe. Hilsen Anonym.


SVAR:

Hei,

Ja, det er det! Mye tyder på at det er noe som plager deg, og dette anbefales å ta stilling til. Oppsøk en alternativ behandler som har mest mulig erfaring og bredde. Dette kan gjøres noe med!

Mvh

Liv

 • Kan man trene for mye Qigong (tenker her på medisinsk Qigong), dersom metoden man trener er velprøvd og man utfører den riktig? Kan fysiske/psykiske reaksjoner på treningen møtes med mer trening? Mange av de kinesiske utviklerne av Qigong har jo trent på heltid. Et litt spekulativt spørsmål: Er det noen mulighet for at Qigong/annen «qi-manipulerende» trening (eller genteknologi for den saks skyld) en gang i framtiden vil kunne forårsake ikke-aldrende mennesker? Vil jo kunne bli et samfunnsproblem dersom dette utarter seg. Er det i så tilfelle innsikt/teorier som peker i retning av at mennesket har en maksimal øvre alder? Har lest om Qigong utøvere i Kina som er mye yngre enn hva alderen i antall år tilsier. Undrende

SVAR:

Hei,

Qigong er bl a bevissthetstrening, og noe av det du møter i den type
trening er deg selv! Når blokkeringer, spenninger, gamle mønstre og følelser løsner vil du møte på følelser, tyngre tanker, kroppslig ubehag ol. i det det passerer på vei ut av systemet ditt. Noe av målet med denne dype trening er å bli bevisst, klar, og få indre ro, du må derfor ta utfordringen og forholde deg til det som kommer selv, og kjenne etter hva du tåler, når du skal ta det roligere, øke tempo osv. Hele poenget er at du skal komme så mye i takt med deg selv at disse svarene skal du selv kunne gi. Rådfør deg ellers med treneren din.

Aldring er et hett tema mange steder i verden. Av erfaring vet man (også forskning) at meditasjon og trening av prana, chi, ki, ayni (samme sak) påvirker oss på cellenivå, positivt. Noe av det som bidrar til at vi eldes er tynge, negative følelser og tankestrømmer som fremkaller peptider (kjemisk stoff) som igjen har innvirkning på cellene. Over tid svekker det oss. Igjen kommer vi inn på bevissthet. Jo mer du identifiserer deg med den tidløse indre kroppen, og fortid og fremtid ikke er det som opptar deg konstant, vil heller ikke tiden som fenomen bli så fremtredende i psyken, som en byrde. Forskjellige disipliner mener at jo mer du er tilstede i ditt innerste (selvet) jo lenger tid vil det ta for den ytre (vår fysiske) kropp å eldes.

Mvh

Liv


 • Har du noen erfaring med ME? Har hatt det siden jeg var 15 (er nå 36) Har forsøkt mange forskjellige typer alternative behandlinger. Sliter mest med konsentrasjonen og hukommelsen... Vennlig hilsen Ingrid. :-)

SVAR:

Hei,

Ja, noe. Som alt annet er det en dypereliggende forklaring på det, ellers må du følge råd som blant andre ME-foreningen kan gi deg. ME omfatter hele deg og man må derfor gå inn på alle områder; mat, hvile, aktivitet, bevisstgjøring, fornektelse, hva som styrker osv. Det finnes mange måter å arbeide med konsentrasjon og hukommelse på, spesielt innen kinesiologi.

Mvh

Liv


 • Hei! Jeg lurer på om en drøy ukes forkjølelse med tette bihuler, sår hals og plagsom hoste kan ha sammenheng med allergi? (Har sviende og rennende øyne i pollensesongen). Jeg blir satt helt ut av turer med forkjølelsesplager flere ganger i året, mest i sommerhalvåret. Kan det også være et tegn på at kroppen mentalt har nådd en grense? Hvordan kan jeg komme ut av dette? Hilsen «host&nys»

SVAR:

Hei,

Mye tyder på at du har nådd en grense, eller trådt over den. Endel mennekser reagerer med allergi når det blir for mye av et eller annet (stress, krav...). Det er kroppens signal om at nå er det nok. Anbefaler deg å oppsøke en terapeut som kan gi deg et mer konkret svar på hva du ikke tåler, hva det er for mye, hva du kan endre, hva du trenger for å komme på rett vei, hvordan styrke immunforsvaret ditt osv. Dette blir individuelt for deg. Kinesiologer jobber mye med og kan mye om allergi.

Mvh.

Liv

 • Alternativ til Lipitor, kolestrolsenkende medisin, og Tatakand, blodtrykksenkende medisin?

SVAR:

Hei,

Begge deler er resultat av noe, og det er kanskje her du bør gjøre noe med saken, så kan du bli fri fra både sykdom og medisin. Livsstil er et stikkord her, og diett er også noe du bør vurdere. Men man kommer ikke lenger enn hva man er villig til å forandre på, ellers mao gi slipp på. Alternativet er da: forandre noe ved ditt liv/livsstil, gjerne vha terapeut, diett og behandling. Det finnes et vell av alternative behandlinger for akkurat dette! Ellers er bukkehornskløverfrø, fiskeolje, hvitløk, stangselleri, grapefrukt, panaktiv ølgjær (dr.Vogel) og sesamolje som bidrar positivt i forhold til blodtrykket.

Mvh

Liv


 • Alternativ medisin til schizofreni?


SVAR:

Hei,
Dette er en alvorlig lidelse, hvor sansynligvis legene, per i dag, er de
beste til å hjelpe.

Mvh

LIV


 • Hei! Jeg har interessert meg for alternativ tenking/behandling i over 10 år. Har tatt flere kurs innen sjamanhealing. Jeg har i lang tid vært inne i en ond sirkel. Jeg vet med meg selv hvem som står bak. Hvordan er den beste måten man kan beskytte seg mot negative energier. Har du et kraftfullt råd til meg?


SVAR:

Hei,

Hva trenger du å beskytte deg mot? Å beskytte seg forteller noe om at den personen du sikter til har taket på deg på et eller annet vis, og hvorfor lar du han/henne ha det? Hva er det egentlig du ønsker deg fra vedkommende?

Hvis det er respekt er det ikke sikkert det er mulig å få fra denne personen, det er ikke sikkert han/hun er i stand til å respektere seg selv heller! Det finnes negative mennesker som kan være en plage for andre, fordi de på denne måten kvitter seg med egen skyld, skam, sinne el.l. Egoet manipulerer således omverden vha negativitet. Hvis du kan unngå denne type drama er kanskje det det beste. Og hvis du føler at du må beskytte deg er det fordi du må forsvare noe - det har noe med kontroll, motstand, forsvar å gjøre. Hvis det ikke hadde vært noen bindinger dere i mellom ville ikke denne personen hatt noen inngang til deg og ditt indre.

Mvh

LIV

 • Hei! Hvilket syn har du på ulike former for depresjon og behandling av den? Når er medisinering hensiktsmessig - hvis den i det hele tatt er det? Hvordan kan man vite om depresjon er kjemisk betinget? Mvh. nysgjerrig

SVAR:

Hei,

Depresjon er veldig ofte et tema hos folk, og har kanskje også sammenheng med vår tid, prestasjoner, individet, krav, mangel på mening og innhold osv. Depresjon er det som har vist seg ofte være forholdsvis lett å behandle, når man kommer inn på det bakenforliggende, som gjerne dreier seg om forbudt sinne, store belastninger over tid, håpløshet, oppgitthet osv. Medisinering kan være nødvendig i alvorlige tilfeller, det blir opp til legen å vurdere.

Om det er kjemisk betinget? Det er legevitenskapen som kan svare på det, men man kan igjen spørre om hva har skjedd for at det kan ses som kjemisk betinget?

Mange ubalanser vil detterhvert skape en kjemisk forandring i kroppen.
Depresjon kan ha sammenheng med mye forskjellig, jobb derfor mest mulig åpent og helhetlig med det.

Mvh.

LIV

VÆR OPPMERKSOM:

Vær oppmerksomme på at alle spørsmål vil bli publisert i denne artikkel. Det vil ikke være mulig å få svar privat på mail eller telefon. Vil du av hensyn til sensitiv informasjon være anonym så merk dette i mailen.

Av hensyn til personvern vil ingen mailadresser bli publisert i denne artikkelen.

Spørsmål av svært privat karakter bes rettes direkte til eksperten gjennom eksperthjelp.no.

Har du spørsmål som du, grunnet omfang eller privat karakter, ikke ønsker å ta via våre nettmøter?

Dagens nett-ekspert er tilknyttet

eksperthjelp.no


Har du flere spørsmål du ønsker å stille direkte? Trykk her.Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus