Gilde skrinlegger lansering av bakteriepølse

Gilde skulle i år lansere en spekepølse full av bakterier for å bedre fordøyelsen, produsert ved Terina i Sogndal. Nå er lanseringen av helsepølsa skrinlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal (NTB): Spekepølsa skulle etter planen inneholde probiotiske bakterier for å gi bedre fordøyelse. Tine har hatt stor suksess med en rekke produkter som inneholder tilsvarende bakterier. Men Gilde har nå funnet ut at det er best å legge lanseringen av bakteriepølsa på is.

- Vi har ikke tenkt å lansere den probiotiske helsepølsa i 2006. Den blir tidligst lansert neste år. Det viktigste for oss nå er å få tilbake tilliten til spekemat fra Sogndal hos forbrukerne, før vi lanserer nye spekematprodukter, sier informasjonssjef i Gilde Region Vest, Grethe Skundberg, til Nationen.

Det var ved Terina-anlegget i Sogndal at den farlige E.coli-bakterien ble funnet i spekepølser tidligere i år.

- Hadde Gilde lansert en helsepølse med bakterier fra Sogndal nå, ville det blitt årets vits. Spekepølsa ville blitt en slager for komikere som Otto Jespersen og programmer som Hallo i uken og Nytt på nytt. Det er bra at Gilde venter litt med dette, tror reklameekspert og rektor ved Oslo Markedshøyskole, Trond Blindheim.

Personvernpolicy