Maoistene i Nepal erklærer våpenhvile

Maoistgeriljaen i Nepal kunngjør en tre måneders ensidig våpenhvile. Geriljaen ønsker at en grunnlovgivende forsamling lager en ny grunnlov for landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katmandu (NTB-AFP-Reuters): Våpenhvileerklæringen ble kunngjort natt til torsdag, og har umiddelbar virkning. Den kommer etter at kong Gyanendras tidligere i uka bøyde av for opposisjonens krav og gikk med på å gjeninnsette nasjonalforsamlingen.

- Vår Folkets frigjøringshær vil ikke gjennomføre noen offensive militære handlinger i denne perioden og vil forholde seg defensivt, heter det i erklæringen som ble kunngjort av maoistgeriljaens sjef Prachanda.

Våpenhvilen markerer respekt for målsettingene til en grunnlovgivende forsamling, om en demokratisk republikk og fred i landet, heter det i erklæringen.

En framstående opposisjonsleder ønsker våpenhvilen velkommen, og sier den påtroppende regjeringen i Nepal etter alt å dømme vil slutte seg til våpenhvilen.

- Maoistene har tatt initiativet for å få kreditt for å vise seg som initiativtakere til fred, sier Madhav Kumar Nepal, generalsekretær i Nepals kommunistparti, det nest største av de sju partiene i alliansen som nå overtar regjeringsmakten i landet.

Personvernpolicy