Cecilie Skog nådde Nordpolen

Cecilie Skog (31) nådde sent mandag kveld fram til Nordpolen og ble dermed den første kvinne i historien som har nådd polpunktet fra fastlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordpolen (NTB): Samtidig ble hun den første kvinne i verden som har besteget det høyeste fjellet på sju kontinenter («7 summits») og «de tre poler», Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest.

- Det er bare å ta av seg klatrehjelmen og bøye seg i snøfonna over en slik innsats. Jeg tipper at Cecilie kommer til å være den eneste kvinne i mange år på den tronen. Det er ikke lett å forestille seg hva de som søker ekstreme rekorder skal finne på etter dette, sier den kjente eventyreren Stein P. Aasheim.

Med seg på den 48 dager og 22 timer lange ekspedisjonen hadde Cecilie Skog Rolf Bae (31) og Per Henry Borch (35). De tre la ut fra Ward Hunt på Ellesmere Island i Canada 6. mars, og satte underveis ny rekord på distansen, som ble gjennomført uten etterforsyninger eller hjelp. Forrige rekord var på 60 dager.

Les også:

Randis pingletur til EverestOg sjekk Cecilies

offisielle hjemmeside

her.


(©NTB/Foto: cecilieskog.com)

Personvernpolicy