USA: Bin Laden-opptak ekte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA tror lydopptaket med Osama bin Laden er ekte. Opptaket viser at al-Qaidas ledelse er «hardt presset og på rømmen», sier pressetalsmannen for Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptakene av Osama bin Laden er ekte.Opptakene av Osama bin Laden er ekte.

I et lydopptak sendt på den arabiske fjernsynsstasjonen Al-Jazeera søndag ber Osama bin Laden sine tilhengere forberede seg på langvarig krig mot eventuelle vestlige okkupanter i Darfur-regionen i Sudan. Han karakteriserer også vestens forsøk på å isolere den palestinske Hamas-regjeringen som et bevis på vestens korsfarerkrig.

USAs etterretningstjenester mener opptaket er autentisk, opplyser pressetalsmann Scott McClellan i Det hvite hus.

- Al-Qaidas ledelse er på rømmen og under sterkt press. Vi fortsetter kampen mot fienden i utlandet, og gjør det vanskelig for dem å planlegge angrep mot USA, sa McClellan til journalister søndag kveld.

Men den demokratiske politikeren Jane Harman beskylder Bush-regjeringen for å la krigen i Irak ta oppmerksomheten bort fra jakten på al-Qaida-lederen.

- Opptaket minner oss om at Osama bin Laden fortsatt er på frifot, fire år etter 11. september og etter den største menneskejakten i historien, sier Harman. (©NTB)