Phoenix Wright Ace Attorney

Det nyeste fenomenet på Nintendo DS er ikke mindre enn et vaskeekte advokatspill! Vi har stiftet nærmere bekjentskap med skarpingen Phoenix Wright.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Capcom leverer her en på mange måter unik spillopplevelse.

Hvilke andre spill kan vel skryte av å la deg delta i en rettssak?

Med «Phoenix Wright: Ace Attorney» får du endelig en unnskyldning til å rope «objection» hjemme i din egen stue uten fare for dommerens vrede.

Spillet fortelles på en enkel måte, nærmest som en interaktiv asiatisk tegneserie (manga). Animasjonen er sparsommelig men effektfull, og lydene er begrenset til enkel musikk og spredte lydeffekter. På tross av dette formidler spillet stemningen i situasjonene på en morsom måte.

Ro i salen!

Dommeren krever skikkelig bevisførsel.Dommeren krever skikkelig bevisførsel.

Phoenix Wright er altså en ung lovende advokat som ved spillets start er i sin første ekte rettssak. Gjennom din strategiske bruk av bevis og vitner blir det opp til deg å få din bestekompis frikjent for mordet på kjæresten.

Denne første rettssaken holder spillet deg ekstra mye i hånden, og lærer deg opp i bruken av de forskjellige elementene.

Dette fungerer bra, og snart har du full kontroll over bevisprotokoll, vitneutsagn osv.

Alt foregår i ditt eget tempo, du velger selv når du skal avbryte og når du vil trekke frem bevis som motstrider det aktoratet hevder er sannheten.

Mord til besvær

Etter denne første saken får du mer alvorlige hendelser å bryne deg på. Snart er du selv anklaget og må forsvare heder og ære. Spillets handling er sjelden kjedelig, og de livlige karakterene gjør rettssalen til litt av et sirkus innimellom.

Phoenix sliter nå..Phoenix sliter nå..

Mellom slagene i salen er det også duket for detektivarbeide. Du må selv sanke bevis og finne ledetråder i saken, ettersom det ganske udugelige politivesenet i spillet stort sett ikke klarer å gjøre noe riktig.

Spillet blir altså en ny morsom variant av eventyrspill, der rettssalen står i sentrum.

Artig advokat

Dommen er klar; siktede «Phoenix Wright» erklæres herved skyldig i å bringe en fornøyelig spillopplevelse til Nintendo DS.

Siktede idømmes ubetinget 5, fem terningøyne!Retten legger særlig vekt på siktedes overlagte fokus på originalitet og nytenkning.

Personvernpolicy