Tomb Raider: Legend

Få kvinner innen spillenes verden kan nærme seg Lara Croft i popularitet. Vi har testet det nyeste spillet i serien om den barmfagre arkeologheltinnen. Er det klart for et comeback fra Lady Croft?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Core Designs lanserte det første «Tomb Raider»-spillet var det ikke bare den kvinnelige hovedpersonen men også glimrende spillmekanikk som førte til en enorm suksess. Tredimensjonal plattformaction med pistoler og lekre ruiner som bakgrunn var en kombinasjon som satt.

Dessverre holdt ikke formelen mer enn to spill, før utviklingen innen sjangeren så ut til å løpe fra Lara. Statusen som spillenes førstedame beholdt hun riktignok, mye takket være to helt ok actionfilmer med Angelina Jolie i hovedrollen.

Leken lady


«Tomb Raider: Legend» er et forsøk på å bringe tilbake spillbarheten til serien. Nye utviklerkrefter er på plass og det merkes! Lara danser rundt som aldri før og kontrollene føles riktig. På mange måter minner dette meg om en moderne «Prince of Persia: Sands of Time».

Utstyrt med pistoler, tau med krok, lykt, en vanntett PDA og hjelpere på radio takles både klassiske slemminger og livsfarlige ruiner med en smidighet få andre spillhelter kan oppvise.

Spillet serverer deg også endel mekaniske gåter du må vri hodet rundt. Disse er som oftest logiske og morsomme å knekke. Størrelsen og kompleksiteten er til tider imponerende, og sitter du fast kan du bruke PDAen til hjelp.

Forandring fryder


Spillets historie tar deg med på en reise rundt verden. Lara farter fra ruiner i Afrika og Sør-Amerika til skyskrapere i Tokyo og iskalde landskap i Russland. Miljøene er fargerike og pene å se på, samtidig som de byr på forskjellige utfordringer.

«Legend» prøver også å bryte opp med et par sekvenser der du kjører motorsykkel. Dette kan kanskje høres ut som en god idé, men disse sekvensene er i lengden ganske kjedelige og fungerer ikke som annet enn fyllstoff.

Akkurat som i «Fahrenheit» er det også spesielle sekvenser som krever timing av knappetrykk. Disse er aldri irriterende vanskelige, og spesielt den ene i Tokyo ser veldig stilige ut.

Bra Lara!


Grafikken er også av et solid kaliber. PS2 utgaven ser utmerket ut, Xbox360 utgaven er naturlig nok enda penere men har dessverre noen problemer med jevn hastighet når det skjer mye.

Det er hyggelig å kunne si at «Tomb Raider: Legend» absolutt lever opp til forventningene. Liker du plattformaction er dette midt i blinken, og likte du de første spillene i serien er dette et herlig comeback for den tøffe engelske ladyen. Terningen lander derfor på fem.


Flott grafikk selv på gamle PS2.Flott grafikk selv på gamle PS2.

Høy oppløsning og detaljerte teksturer på Xbox360.Høy oppløsning og detaljerte teksturer på Xbox360.


Personvernpolicy