Verdens ekleste drink

Skal du til Yukon og har lyst på en drink utenom det vanlige? Da har vi funnet drinken som trolig er verdens ekleste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Går du i baren på Downtown Hotel i Dawson City, Canada kan du bestille en drink som trolig kan gjøre deg til kuleste fyr i gjengen. Ikke fordi alkoholprosenten er så innmari høy. Og ikke fordi drinken er avskyelig på smak heller.

Men sier vi at drinken heter Sour-Toe Cocktail får du kanskje en viss pekepinn på hva det dreier seg om: En syltet mennesketå - som ligger i bunn av drinken.

Høres ekkelt ut?

Det er nok hele poenget. For tær har strengt tatt ikke noe i munnen å gjøre, enten det er din egen tå eller andres. Til gjengjeld gir denne drinken en historie du kan leve lenge på. For mennesketåen er ekte og av kjøtt og bein. Og drikker du opp hele drinken - og lar tåen berøre leppene, får du attpåtil et diplom du kan henge på veggen. I tillegg til klapp på skulderen og høy status i kameratflokken.

Historien om

den merkelige drinken starter under gullrushet i Alaska, hvor det sies at en gullgraver måtte amputere ene stortåen etter forfrysninger. Men aldri så galt at det ikke er godt, eller hva det nå heter, for gullgraverens tå ble lagt på sprit i en krukke. Og noen år senere, i 1973, begynte den å bli fast ingrediens i en cocktail for folk som ønsket en drink utenom det vanlige.

Den opprinnelige tåen

ble dessverre svelget i 1980 av en mann som prøvde å sette rekord i antall surtå-drinker. Siden den gang har flere tær havnet i magen til folk som har svelget unna mer enn bare stoltheten. Og i dag er man på tå nummer åtte.

Blant dem som har testet ut surtå-drinken er et seks måneder gammelt barn samt en nittiåring (som også kom i skade for å svelge tåen).

Og har du ikke råd til å reise til Alaska, kan du for eksempel bruke denne oppskriften til å lage din egen surtå-drink:

Cuba Libre (med surtå)


4 cl rom
2 cl frisk limesaft
Cola
Is
1 stk tå

Ha isbiter i et høyt glass. Hell over rom og lime. Rør litt og fyll opp med cola. Pynt med limeskive. Putt i en tå.

Velbekomme!

Personvernpolicy