Stor lansering av Ibsen på DVD

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tancred Ibsen lærte meg det jeg måtte kunne om film, og jeg har vært en kamerahore siden, sier Wenche Foss. Hun minnes innspillingen av «En Vildand» som er del av den store Ibsen på DVD-lanseringen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gamle venner og kolleger Wenche Foss og Henki Kolstad. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Gamle venner og kolleger Wenche Foss og Henki Kolstad. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Onsdag 26. april lanseres et utvalg av Henrik Ibsens skuespill i to DVD-bokser; «Ibsen på film» og «Ibsen på TV».

Utgivelsene kommer som følge av et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, NRK, Buena Vista og FILM&KINO.

DVD-boksene, som blir å finne i videobutikker, bokhandlere og andre utsalgssteder over hele landet, inneholder filmer signert markante regissører i norsk filmhistorie med store skuespillere i rollene.

Tre av de aktuelle skuespillerne, Henki Kolstad, Wenche Foss og Laila Goody, var onsdag ettermiddag til stede på en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen, på Filmens Hus i Oslo.

Tross sin dårlige kjennskap til DVD-formatet var Wenche Foss tydelig positivt innstilt til lanseringen:

- Dette er veldig moro, men litt vanskelig å forstå for meg som tror at SMS er en sykdom og som ikke skjønner meg på Internett. Jeg vet ikke hva DVD er, men det blir moro å se resultatet, sa den alltid så sprudlende Wenche Foss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmdivaen er å finne i begge DVD-boksene; i Tancred Ibsens tolkning av «Vilanden» fra 1963 sammen med Henki Kolstad og i fjernsynsteaterets oppsetning av «Rosmersholm» sammen med Laila Goody.

Folkelig format


Lanseringen, som kommer i forbindelse med Ibsen-året, har som mål å bidra til at Ibsen når ut til en enda større målgruppe.

- Det var vår plikt å bidra til å få gitt ut Ibsen på DVD. Det hadde vært en katastrofe hvis ikke vi fikk gitt ut Ibsen på DVD i Ibsen-året 2006, sa Espen Solberg administrerende direktør i Buena Vista, som står for distribusjon av DVD-boksene.

Lene Løken, direktør i bransjeorganisasjonen FILM&KINO, la vekt på viktigheten av at Ibsen nå blir tilgjengelig i den «folkeligste kanal», nemlig videobutikkene:

- Nå blir ikke Ibsen lenger bare de støvete samlede verkene i bokhylla; Ibsen blir også å finne i videohylla. Ibsen skal inn i de norske hjem på DVD, sa Løken.

I en kommentar til Neste Klikk etter pressekonferansen understreket også Wenche Foss viktigheten av at Ibsen blir tilgjengelig i digitalt format:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg tror ikke barnebarna mine har lest mye Ibsen, men kanskje de kan få det med seg nå. Dette er storartet; en stor ting som jeg vil støtte opp om på alle mulige måter.Mer om Henrik Ibsen:


23. mai 2006 har Henrik Ibsen vært død i 100 år.

Ibsen.net er det offisielle nettstedet for den nasjonale Ibsen-satsingen og for Ibsen-året 2006.

Mer i Neste Klikk:


Kultur
Litteratur
Film

Mer på Startsiden:

Kunst og kultur
Litteratur
Forfattere: I