IKKE gi fra deg brukernavn og passord til MSN

Nettstedet Biip.no har lansert en tjeneste der du kan sjekke hvem som har blokkert deg på MSN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 MSN kontaktliste. Kontaktlisten er med vilje gjort uskarp MSN kontaktliste. Kontaktlisten er med vilje gjort uskarp

Tjenesten krever at du registerer deg med mobilnummer og at du gir fra deg brukernavnet og passordet til MSN-kontoen din. Samtidig godtar du å få reklame på mobilen.

Krever at du gir fra deg brukernavn og passord


I brukerbetingelsene skriver Biip spesifikt at når du registrerer deg på Biip, har du IKKE lov til å gi fra deg brukernavn og passord. Likevel ber de deg om det for en annen tjeneste.

- Dette er lansert som en tjeneste til våre brukere. Alle har en kikker i seg, og det er åpenbart denne vi appellerer til når vi nå lanserer programmet, sier Erling L. Andersen fra Biip som et svar på spørsmålet om ikke Biip bevisst bruker folks nygjerrighet og kikkerbehov til å tilby et spekulativt dataprogram egnet til å nøre oppunder konflikter.

- Vi forteller ingen hva grunnen er. Vi leverer bare liste over alle som har blokkert deg, og så er det opp til deg etterpå. Alt er privat. Ingen vet at du har sjekket.

- Vi gjør jo ingenting - vi bare presenterer listen, sier Andersen. - Vi føler at vi ikke har noe ansvar.

Tjenesten sladrer til den som er blokkert


Det Andersen unnlater å fortelle, er at Biip sender ut en epost til kontakten du har sjekket, og forteller kontakten han hun eller han har blitt sjekket. Dette til tross for at Andersen benekter at Biip benytter seg av data de får tak i via din MSN-konto.

Datatilsynet advarer mot å gi fra seg passord


- Dette er et glimrende eksempel på et teknologisk mulighet som leter etter et marked. Dette får også fram at når du kommuniserer via internettbaserte tjenester, så legger du igjen mye informasjon som kan brukes av andre, sier Ove Skåra, informasjonssjef i Datatilsynet til Neste Klikk.

Datatilsynet advarer mot å gi fra seg brukernavn og passord

Personvernpolicy