Onani kan føre til dårlig ånde

Ja, du leste riktig. Vi kan visst ikke se bort i fra at hyppig masturbering kan være en årsak til dårlig ånde. For menn da, vel å merke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Foto: dentylph.co.uk)(Foto: dentylph.co.uk)

Selv om det virker ganske søkt, kan det faktisk være en sammenheng mellom dårlig ånde og sædavganger. Sæd er nemlig rikt på sink, og det kan tenkes at hyppige ejakuleringer tapper den mannlige kroppen for stoffet i så stor grad at det fører til dårlig ånde.

Dagsbehovet for sink er 7-12 mg, det hevdes at mannen mister omlag 5 mg når han ejakulerer.

Forfatterne av boken «Spis deg frisk fra a til å» kontaktet professor i munnhule-mikrobiologi, Mel Rosenberg ved universitetet i Tel Aviv for å få avklart denne tesen.

Han kunne fortelle at man slett ikke kan se bort fra at det er en sammenheng mellom mannlig masturbering og dårlig ånde, siden sink er et tilskudd som bedrer dårlig ånde. Men Rosenberg påpeker at det ikke foreligger noen vitenskapelige forskningsrapporter som kan underbygge dette.

(Foto: sciencemuseum.org.uk )(Foto: sciencemuseum.org.uk )

Det er imidlertid studier som viser at sinkmangel svekker fertiliteten hos menn, så en viss sammenheng mellom sink og sæd er det beviser på, også vitenskapelige.

Men hva med kvinnene?


Det er i utgangspunktet ingen grunn til at kvinner har bedre ånde enn menn, om man ikke fester sin lit til masurbasjonsteorien da vel å merke.

Og hvordan kan kvinner få bedre ånde? Vel, sæd inneholder sink. Sink motvirker dårlig ånde. Jeg sier ikke mer...

Sink har imidlertid flere fordeler enn å motvirke dårlig ånde:

  • Det er viktig at kroppen får nok sink når kjønnsorganer utvikles og sædceller dannes. Sinkmangel kan bidra til impotens og prostataproblemer, samt forårsake mental sløvhet og følelsesmessig problemer, som i sin tur kan gi nedsatt seksuallyst.

  • Sink har også en viktig rolle i synsfunksjonen og immunforsvaret, både hva gjelder de kraftige infeksjonene og de mindre viktige som kviser og sår hals. Uten sink er faktisk kroppen ute av stand til å reparere ødelagt vev og lege sår. Sink kan blant annet forebygge hud og hår problemer, hormonforstyrrelser og tarmsykdommer. I tillegg deltar sink i å opprettholde smaks- og luktesansen.

  • Naturlige kilder til sink er blant annet kjøtt, innmat, fisk og sjømat, melkeprodukter, egg, rødbeter, gulrot, helkorn, nøtter og ingefær.

Kilder:
«Spis deg frisk fra A til Å».
Arsky, Gunn Helene et al. (2006, Damm)
fertility.no
klikk.no
lommelegen.no

Personvernpolicy