Innvandrere krever respekt og rettigheter i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanere, salvadoranere og guatemalanere i titusenvis løftet et hav av amerikanske flagg høyt i lufta i sentrum av Washington da de mandag krevde respekt og rettigheter for ulovlige innvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP-Reuters):

I nærmere 60 andre amerikanske byer strømmet flere hundre tusen mennesker ut i gatene for å protestere mot nye lovforslag som ville gjøre nesten 12 millioner ulovlige innvandrere innvandrere og alle som hjelper dem, til forbrytere, og som åpner for bygging av en mur langs grensa til Mexico.

Den nasjonale protestdagen mandag var høydepunktet i en bølge av demonstrasjoner som noen har sammenlignet med borgerrettighetsbevegelsen på 60-tallet. Dagen før marsjerte hele 500.000 mennesker i Dallas i Texas.

Protestbølgen har oppstått nærmest helt spontant på grasrota i løpet av de siste ukene etter at Representanthuset før jul vedtok et forslag som ville gjøre innvandrerne til forbrytere, og etter at et kompromissforslag nylig ble nedstemt i Senatet.

Over 100.000 mennesker fylte The Mall mellom Kongressen og Det hvite hus i Washington der de lyttet til appeller fra religiøse og politiske ledere.

- Martin Luther King ba nasjonen om å la frihetsklokka ringe. Det er på tide at vi hever våre stemmer - denne gangen i stolthet over vår innvandringsfortid og vår innvandringsframtid, sa Kennedy.

Les mer:

- Fleire hundretusen krev immigrasjonslov USA