Hvem blir verdens styggeste hund?

Husker du Sam, hunden som tre ganger på rad ble kåret til verdens styggeste? Nå skal arvtageren hans velges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Da nakenhunden Sam døde i fjor høst, ble stillingen som verdens styggeste hund plutselig ledig. Nå står utfordrerne i kø.

Pee WeePee Wee

Men spørsmålet alle stiller seg er om verdens styggeste hund kan bli noe styggere. For å fylle de små skoene til Sam krever sin hund.


Sam hadde nemlig et utseende av mytisk karakter og var ubeseiret tre år på rad i konkurransen. Det første året han gikk av med seieren beskrev avisene seieren som soleklar, med god margin til alle konkurrenter.

Så hadde da Sam også et utseende som bare en mor kunne elske. Kroppen hans var hårløs, bortsett fra noen gul-hvite tuster som stakk ut fra hodet. Huden var rynkete og brun, full av flekker og vorter. Øynene melkehvite og matte, halen var som en rottes og tanngarden minnet mest av alt om Austin Powers, med tenner som stakk ut av munnen i alle retninger. Det sies sågar at han fikk dommerne til å rygge unna da han første gang deltok i konkurransen.


Miss EllieMiss Ellie

Likefullt var Sam høyt elsket over hele verden. Kjendistilværelsen hans ledet til både TV-opptredener, egen fan-klubb, kjøreturer i limousine og et møte med eiendomsmagnaten Donald Trump.

Når arvtageren nå skal velges, oppfordrer arrangørene hundeeiere til å la pelsbørsten være og sende inn bilde av den firbente kjæledeggen med begrunnelse på hvorfor akkurat den hunden bør vinne. Deltagerskjemaer kan lastes ned fra nettsidene til www.yourfair.org. Deretter kan interesserte gi sin stemme til den hunden de synes er minst for øyet.


Lucille BaldLucille Bald

Bilder som har kommet inn så langt tyder på at det skal være fullt mulig å finne en verdig arvtager til legendariske Sam. Noen av de største favorittene til tittelen finner du bilde av i denne artikkelen.

Men hvem som til sist får smykke seg med tittelen verdens styggeste vet vi først etter at konkurransen har gått av stabelen i California fredag 23. juni.

Og la oss nok en gang legge til at det ytre ikke bør være avgjørende for om en hund er fin eller ikke. For også blant dyr er det det indre som teller, og så videre.


Bildene i denne artikkelen er hentet fra nettstedet sonoma-marinfair.org.


Nakenhunden Sam ble tre ganger kåret til verdens styggeste.Nakenhunden Sam ble tre ganger kåret til verdens styggeste.

Personvernpolicy