Menn liker sekretærene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn foretrekker kvinner som er underordnet i arbeidslivet fremfor kvinnelige sjefer og medarbeidere, viser ny forskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er levert av mozon.no

Forskerne ville undersøke om dominans og underkastelse påvirket valg av partner, skriver WebMD. Forskerne studerte mer enn 300 universitetsstudenter, 120 av dem var menn.

Studien er gjort av Stephanie Brown fra University of Michigan og Brian Lewis fra University of California, Los Angeles, og ble publisert i tidsskriftet Evolution and Human Behavior.

Dominans i denne sammenhengen hadde ingenting å gjøre med personlighet, men med makt og status.Deltagerne ble bedt om å se for seg at de var på en arbeidsplass. De leste en beskrivelse av personer som enten ble beskrevet som deres assistent, medarbeider eller sjef.

De ble også vist bilder av de tenkte personene på arbeidsplassen, som var av samme alder og like attraktive.

Så vurderte deltagerne hvor interessert de var i å bruke fritiden sammen med hver av de tenkte kollegaene.

De vurderte hvor interessert de var i personene som treningspartner uten at det var noe romantikk med i bildet, one-night-stand, kjæreste og potensiell ektemake.

Når det dreide seg om romantiske eller seksuelle forbindelser vurderte deltagerne bare kollegene av motsatt kjønn.

Menn foretrakk kvinner som ble beskrevet som deres assistenter.

Særlig stemte dette for lange forhold, som ekteskap eller kjæresteforhold, sammenlignet med en kort flørt eller en treningspartner.

Kvinner brydde seg ikke om status, og mange menn lengter etter romantikk.

Resultatene overrasket ikke Brown og Lewis.

De forutså at menn ville være mer tiltrukket av kvinner som ble beskrevet som assistenter, enn av de som ble beskrevet som medarbeidere eller sjefer.


Mozon.no, 05.04.2006