Istid 2 (norsk versjon)

Eventyr som smelter både is og hjerter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både små og store fans har vel ventet i spenning på «Istid 2», og jeg kan si med en gang at de nok ikke kommer til å bli skuffet. Oppfølgeren til sukessfilmen fra 2002 er både spenstig, lærerik og morsom. Særlig barna vil nok sette pris på dette varme eventyret som smelter både is og publikums hjerter.

For det er noe så aktuelt som global oppvarming kameratgjengen bestående av mammuten Manny (Otto Jespersen), dovendyret Sid (Dagfinn Lyngbø) og sabeltanntigeren Diego (Sven Nordin) må kjempe mot denne gangen.

Isen er på vei til å smelte, og sammen med de andre dyrene må den heller alternative flokken flykte for å finne en båt før vannet stiger. Tankene går til Noas ark, noe som underbygges av at den litt trege mammuten Manny er nokså deppa fordi han tror at han er den eneste igjen av sin art.

Barnas favoritt? (Foto/Copyright: 20th Century Fox)Barnas favoritt? (Foto/Copyright: 20th Century Fox)

Dette er før han treffer jente-mammuten Ellie (Linn Skåber), som er overbevist om at hun egentlig er en pungrotte. Dette åpner opp for en hel rekke komiske situasjoner. Uten hjelp av «Tore på sporet», må nemlig Manny prøve å overbevise henne om at hun virkelig er en stor mammut, slik at de to kan føre slekten videre.


Scrat er tilbake


Fans vil nok også sette pris på at ekornrotta Scrat har fått en nokså stor rolle i denne oppfølgerfilmen. Ekornets febrilske jakt på den siste nøtten er halsbrekkende, og barna vil nok synes at denne historien - som på en måte ligger utenfor hovedhistorien, er veldig morsom. Det er ofte den dialogløse komikken som er best.Det er mulig du liker «Istid 2» dersom du likte:
-

Madagaskar


-

Pingvinenes marsj

De norske stemmene fungerer godt, og det er nok Dagfinn Lyngbø som stjeler showet som den irriterende og sjarmerende Sid. Det er også Sid som får de beste replikkene med populær-kulturelle referanser; referanser som får de voksne i publikum til å humre, men som kanskje går litt over hodet på barna.

Lærerikt


Kampen for tilværelsen. (Foto/Copyright: 20th Century Fox)Kampen for tilværelsen. (Foto/Copyright: 20th Century Fox)

Hvis barna har brydd seg lite om global oppvarming før, så kan kanskje denne filmen forandre litt på det. Miljøforandringene fører nemlig til nokså dramatiske hendelser i dyrenes verden. Blant annet så får vi se at når isen smelter og vannet stiger, så avdekker det seg skumle «Haisommer»-lignende dyr under vannflaten. Noen av disse scenene kan kanskje skremme de minste i publikum.

Til tider kan «Istid 2» være litt anmasende med en rekke poengløse vitser og innfall. Kjærlighetshistorien mellom Manny og Ellie fungerer vel ikke akkurat perfekt, men dette er kun detaljer.

Dette eventyret vil garantert begeistre barna og forhåpentligvis lære dem noe på veien.

Personvernpolicy