Hver tiende ungdom sender SMS til TV-debatter

Én av ti unge har sendt tekstmelding til debattprogrammer på TV, viser en undersøkelse gjennomført av NTNU-forsker Berit Skog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I februar gjennomførte Berit Skog, som er førsteamanuensis ved NTNU i Trondheim, en undersøkelse blant 486 personer i alderen 15 til 24 år i Oslo og Stavanger. Noen av funnene hennes er at 10 prosent av ungdommene hadde sendt tekstmelding til debatter på TV.

Prosentvis var det nesten like mange 15-åringer som 24-åringer som hadde sendt melding. Aktiviteten var størst blant 16- og 17-åringene, skriver Aftenposten.

Flere gutter enn jenter, 14 prosent av guttene og 7 prosent av jentene, hadde sendt melding til debattprogrammer på TV. Blant de spurte under 16 år hadde 19 prosent av guttene sendt melding, men bare 3 prosent av
jentene hadde gjort det samme.

- Dette kan nok skyldes at temaene som tas opp i debattene, ikke oppleves som like engasjerende av de to kjønn, sier Skog. De unge blir ikke fristet til å taste meldinger under politiske eller samfunnsaktuelle debatter. 10 prosent hadde sendt melding til debatter, mens 13 prosent hadde vært med på chatting som Svisj og Mess-tv.

(©NTB)

Personvernpolicy