Bandidas

En våt guttedrøm av en film, som blir pinlig for oss over 15.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mmmm...tenk deg Penelope Cruz og Salma Hayek i samme film - i våte klær! Mens de slåss! Med hverandre!

Overnevnte tanke tror jeg stort sett er det som har stått i hodet på menneskene bak western-komedien «Bandidas». De norske debutregissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har laget en våt guttedrøm av en film, som nok også passer best dersom du er en kvisete guttevalp på 15, som synes at tanken på litt «girl on girl action» er noe av det mest opphissende som finnes.

Se så fine de er. (Foto/Copyright: Nordisk Film)Se så fine de er. (Foto/Copyright: Nordisk Film)

For oss andre i publikum er ikke denne filmen bare kjedelig, den er rett og slett pinlig.

Syltynt


Historien er omtrent like tynn som overdelene de to skuespillerinnene har fått utdelt. Det er nesten litt utrolig at det er selveste Luc Besson (Lèon, The Fifth Element) som står bak dette tøyset.

Datteren av en rik bankeier (Hayek) slår seg sammen med en røff bondejente (Cruz) for å bekjempe noen amerikanske skurker som prøver å overta store landområder i Mexico.

For å hevne seg begynner de to jentene å rane banker og blir folkehelter under dekknavnet «Bandidas». Akkurat hvordan denne ransvirksomheten skal redde fedrelandet deres fra invasjon er litt uvisst. Men, pytt sann. Så lenge vi får se de to latinske skjønnhetene i ulike kostymer så er resten uviktig.

Det er mulig du liker «Bandidas» dersom du likte:
-

Be Cool


-

Wild Wild West

Vakkert nok


Jeg skjønner jo at dette er en film som er ment som lettbeint underholdning, og til tider så ser filmen rett så fin ut med vakre landskapsbilder og pene kvinner. Det er tydelig at Rønning og Sandberg er estetikere som vet å produsere lekre bilder. De to spillefilm-debutantene har nok kost seg noe veldig på settet.

Problemet ligger i at «Bandidas» er en komedie og særlig morsom er den rett og slett ikke. Komikken i forholdet mellom de to damene er basert på at de hakker og småkrangler med hverandre og dette blir bare masete og irriterende. Jeg ble stort sett sittende å tenke at de to skarpskytterne var noen dumme og tankeløse kjerringer.

Det store spørsmålet her er hvorfor i alle dager to så fantastisk talentfulle damer som Salma Hayek og Penelope Cruz vitterlig er har sagt ja til å bli med på dette våset. Begge har de gang på gang bevist at de er noen av Hollywoods dyktigste skuespillerinner og derfor er det ekstra trist å se dem framstilt som tomhodede sex-objekter.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy