Den ultimate skyline

Se verdens høyeste bygg som du aldri har sett dem før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Se for deg de 25 høyeste bygningene i verden plassert ved siden av hverandre i den ultimate skyline. Hvordan resultatet ville blitt seende ut, kan du se på panoramabildet nederst i denne saken.

Men først:

Opprinnelig var navnet skyskraper brukt om høye master, eller seil på et seilskip. Men i dag er begrept nesten utelukkende brukt på bygninger høyere enn 500 fot (omlag 150 meter).

Den første virkelige skyskraperen var Chicagos ti etasjer høye Home Insurance Building fra 1885. Siden den gang er rekorden forbipassert med mange meter. For tiden er verdens høyeste bygning den 508 meter høye Taipei 101 i Taipei. I Oslo er Oslo Plaza høyest. Men med sine 117 meter oppfyller ikke hotellet kravet om å være skyskraper, selv om den ruver godt i terrenget.

Ruver godt i terrenget

gjør også skyskraperne på bildet under. Gjennom nitid bildebehandling har man laget et fiktivt panorama hvor de 25 høyeste bygningene i verden er plassert ved siden av hverandre i Chicago.

Her kan du blant annet se Bank of China i Hong Kong (374 meter), Chicagos Sears Tower (443 meter) og luksushotellet Burj al-Arab i Dubai (321 meter).

Klikk på bildet for større versjon - og forklaring av hva som hva. Panoramaet er laget av Matt Bowker og James Newman. Klikk på bildet for større versjon - og forklaring av hva som hva. Panoramaet er laget av Matt Bowker og James Newman.

Relaterte artikler om arkitektur:

Fordham Spire skal bli høyest i USA
Skal bli verdens høyeste skyskraper
Et lite stykke Trondheim i Chicago
Skraper skyene
Prahas dansende hus Verdens største undersjøiske hotell
Dyrk ditt eget hus

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy