Analmasserende svensk lege fikk sparken igjen

For tredje gang må den analmasserende svenske legen Jan Mikael Nordfors gå fra en legestilling i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malm (NTB):

48 år gamle Nordfors ble landskjent da det i fjor kom fram at han hadde fått sparken som lege både i Sogn og Fjordane og Finnmark, fordi han tilbød et stort antall pasienter analmassasje mot ryggplager.

- Dette er en heksejakt. Jeg synes ikke at det er det dugg skjønt å pirke folk i rumpa. Punktum. Jeg gjør dette for at folk skal bli bedre, har legen tidligere uttalt til VG.

Nå har mannen fått sparken igjen. Det skjedde fredag da Verran kommune i Nord-Trøndelag fikk vite at det var nettopp Nordfors de hadde ansatt som vikarlege. Han ble sparket på dagen, etter å ha jobbet i kommunen i to uker, opplyser kommunesjef for helse, Lisbeth Ystmark, til Trønder-Avisa.

Hun vil ikke kommentere hva legen er anklaget for denne gang, men bekrefter at det er kommet nye anklager mot ham. Ifølge VG skal pasienter også i Trøndelag nå ha fått tilbud om analbehandling hos legen.

Tidligere i år fikk legen en advarsel fra Statens helsetilsyn etter en rekke forhold som tilsynet mener strider med kravet til forsvarlig behandling. Han fikk likevel beholde legelisensen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy