Proteinrik svangerskapsmat gjev stresskjenslege barn

Barn av mødrer som får i seg mykje proteinrik mat seint i svangerskapet ser ut til å vere meir kjenslege for stress under oppveksten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: gallery.hd.org)(Foto: gallery.hd.org)

(NPK): Det går fram av ein studie som er gjort av forskarar ved University of Edinburgh, University of Southampton og European Congress of Endocrinology i Glasgow.

Den britiske forskargruppa har følgt barn av mødrer i Motherwell i Skottland som på slutten av 1960-talet vart rådd til å ete mat med mykje protein og lite karbohydrat under svangerskapet - det vil seie mykje raudt kjøt.

Forskarane fann at di meir kjøt mødrene hadde hatt i seg under svangerskapet, di høgare nivå av stresshormonet cortisol hadde avkommet deira i dag, nærare 40 år etter. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus