Vil ha innvandrere i arbeid

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen vil ta mild tvang i bruk for å få flere innvandrere i arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Norge kan få alvorlige sosiale problemer hvis ikke flere personer med minoritetsbakgrunn får innpass på arbeidsmarkedet, advarer arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

- Arbeidsledighet er roten til alt ondt. For de aller fleste er arbeid grunnleggende for å leve et selvstendig liv, for å kunne ta vare på seg selv og sin familie. Det er viktig for selvrespekt og for respekt utad, sier Hanssen.

Han bruker nå mild tvang i håp om å lykkes, skriver Aftenposten.

32 statlige bedrifter med 150.000 arbeidsplasser ble nylig pålagt å innkalle minst én kvalifisert ikke-vestlig innvandrer hver til jobbintervju.

Bedriftslederne må dessuten lage en målbar plan for å rekruttere innvandrere, og være åpen for å tilby praksisplasser. Om ett år får Hanssen vite om dette virker like godt som tilsvarende forsøk i statsforvaltningen i 2004-2005. Da fikk 30 prosent av de ikke-vestlige jobb etter intervjuet.

- Arbeid, arbeid, arbeid er nøkkelen til et integrert samfunn. Det er veldig vanskelig å bli integrert i det norske samfunnet uten å være en del av arbeidslivet. Man må ikke kunne perfekt norsk, men norsk må man lære seg, sier Hanssen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus