Vil ha innvandrere i arbeid

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen vil ta mild tvang i bruk for å få flere innvandrere i arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Norge kan få alvorlige sosiale problemer hvis ikke flere personer med minoritetsbakgrunn får innpass på arbeidsmarkedet, advarer arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

- Arbeidsledighet er roten til alt ondt. For de aller fleste er arbeid grunnleggende for å leve et selvstendig liv, for å kunne ta vare på seg selv og sin familie. Det er viktig for selvrespekt og for respekt utad, sier Hanssen.

Han bruker nå mild tvang i håp om å lykkes, skriver Aftenposten.

32 statlige bedrifter med 150.000 arbeidsplasser ble nylig pålagt å innkalle minst én kvalifisert ikke-vestlig innvandrer hver til jobbintervju.

Bedriftslederne må dessuten lage en målbar plan for å rekruttere innvandrere, og være åpen for å tilby praksisplasser. Om ett år får Hanssen vite om dette virker like godt som tilsvarende forsøk i statsforvaltningen i 2004-2005. Da fikk 30 prosent av de ikke-vestlige jobb etter intervjuet.

- Arbeid, arbeid, arbeid er nøkkelen til et integrert samfunn. Det er veldig vanskelig å bli integrert i det norske samfunnet uten å være en del av arbeidslivet. Man må ikke kunne perfekt norsk, men norsk må man lære seg, sier Hanssen. (©NTB)

Personvernpolicy