Musikk-Klikk: Tömmermenn

Tömmermenn kan være et uttrykk for en real hangover. Ukens musikk-klikk har tatt for seg Drammensbandet med nevnte navn, som står for et litt nådeløst trøkk og rock'n'roll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammensgutta i Tömmermenn er ute med album nummer to, som har den slående tittelen «Urbant Helvete». Disse tömmermenn synger på norsk, og trives best på små scener og klubber.

Kjære leser, Neste Klikk har tatt for seg bassist Fredrik Nygård:


Hvordan vil dere beskrive musikken deres?


- Tung, groovy rock på grensen til metal.

Hva fikk dere til å begynne med musikk?


- Det må jo være gleden av å kunne skape musikk sammen med andre. Var heldige å gå på en ungdomsskole sammen som hadde et velutstyrt bandverksted.

- Burde kanskje nevnt klisjeene som: Damer, festing og verdensherredømme… men i vårt tilfelle kommer det kanskje senere...

Hva er viktigst av tekst eller melodi, og hvorfor?


- De to går hånd i hånd. Møkka tekst med god melodi eller drittmelodi med kongetekst er like håpløst. Vi prøver å formidle stemning og følelser gjennom musikken og da er et must med gode melodier og tekster som sier noe, enten direkte eller mer forkledd.

Hvilken låt er dere mest fornøyd med og hvorfor?

- Sinnsykt vanskelig å trekke frem en låt blant mange, men det er klart vi har noen som ligger lenger opp på hylla enn andre.- På siste albumet er det nok «Dere som står » som seiler opp som en favoritt. Låta har en feel som er veldig Tömmermenn og samtidig viser litt veien vi er iferd med å bevege oss rent musikalt.

Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?


- Alle som elsker musikk trenger en stor dose med energisk Rock/Metal på norsk.
Og så er det rett å slett musikk man bør få med seg. Enten du digger pop, rock eller metal, vil du finde kvaliteter ved Tömmermenn.

- For all del få med deg en live konsert og kjenn trøkket rett i kroppen.

Hvilket forhold har dere til nedlastning?

- Helt genialt for å få musikken ut til mange som muligens ikke ville hørt om Tömmermenn. Det er også ett litt to-egget sverd ... Mange får tilgang på låtene og oppdager musikken vår, og forhåpentligvis stikker de i butikken og kjøper skiva.

- Men på den andre siden har vi lagt ned enormt mye energi, tid og penger på å lage et album og det er jævlig surt om ingen kjøper skiva så vi ikke får inn noe av de pengene vi har brukt. Lite platesalg, lite penger inn = ikke penger til å spille inn mer deilig Tömmermenn-musikk.

Utvid bandet med fritt valg av musikere - hvilke?
-

Tömmermenn som enhet er perfekt, men hadde vært kult å fått med gutta fra Tool, A Perfect Circle eller for eksempel Björk på et prosjekt.

Hva er deres beste og verste konsertopplevelse som band?


- Beste er nok Karmøygeddon Arctic i Haugesund. Sinnsykt bra stemning, knall arrangører, deilig lyd og flott lys.

- Verste… hmmm kan trekke fram en litt kreativt booket jobb på Pomor-festivalen i Vardø Kulturhus scene med et flott malt maritimt inspirert bakteppe. Bord med serviett-duker og stearinlys. En håndfull barn/ungdom med kokte grillpølser i lompe, popcorn og mobiltelefon sittende med stoore øyne og sikkert øresus helt oppe ved scenekanten på sin første konsert.

- Hehe, en sær opplevelse, men tror de fleste var fornøyd.

Hvilken film hadde dere helst sett at noe av musikken deres utgjorde
soundtracket til?
-

Måtte bli en actionfylt film for eksempel XXX eller noen norskprodusert film. Det jobbes litt med å få med Tömmermenns musikk i film akkurat nå faktisk…

Hvilke artister eller band burde folk få opp øynene for (utover dere selv)?


- Det er så sinnsykt mange bra band/artister som er på gang i Norge nå.
Ta en tur på hjemmesiden vår, klikk deg inn på Myspace og oppdag enorme mengder med deilig musikk.

Deres beste og verste konsertopplevelse som publikummere?
-

Noen av de beste jeg personlig har vært på er NiN, A Perfect Circle og Rammstein. Dritgode musikere som gir deg maks fra scenen.

- Verste er nok Satyricon på Quart med bedriten lyd og null energi. Nytter ikke å være ond vis du ikke klarer å formidle det.

Hvor stor er platesamlingene deres?
-

Min ligger på snaue 900 stk cd og ca 200 vinyl

Hvor mange låter har dere på MP3-spilleren?
-

Akkurat nå 835 og en halv (den halve er en låt-ide som ikke er ferdig)

3 CD-er dere hører på nå (evt. nylig la inn i MP3-spilleren) og hvorfor?
-

Flæsk-kvartetten «Jag ger vad som helst for lite solskjen». Fantastisk plate med Freddie Wadling på vokal. Låter som trenger innunder huden og setter seg fast i øregangen.

- Tools «Ænima», rett og slett ett mesterverk

- Tori Amos' «Boys for Pele» er mat for kropp og sjel.

Største bomkjøp?


- Trodde jeg kjøpte en morsom plate med Knut lystad og co…Fikk nyresvikt da jeg att den i spilleren… Viste seg å være Lystad og Kirkvåg som sang en haug med ræva barnesanger. Står i hylla som en påminnelse om å lese ekstra nøye på coveret før du blar opp 179 spenn!!

Umiddelbare planer?
-

Spillejobber i blant annet i Risør, Drammen, Kristiandsand og Notodden. Og så jobber vi med nye låter til neste Tömmermenn album!