Spektakulær solformørkelse og vakre kvinner

Ukens søk (12): Solformørkelsen og flere vakre kvinner dominerer topplisten denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne fredagen har vi igjen analysert søk som ble gjort gjennom søkeboksene på Startsidens førsteside, de siste syv dager.


Ukens klatrereKlatrere:

1. astronomi.no

2. Solformørkelse

3. Flyktningerennet

4. Stein Sjaastad

5. Tina Jenwankit

6. ALS

7. Centrumsklinikken

8. Scarlett Johansson

9. Britiske Turistkontor

10. Utdanningsforbundet

* Ukens klatrere er søkeordene som har prosentvis størst økning fra forrige uke.

Solformørkelse


Onsdag denne uken var det solformørkelse og astronomer beskrev hendelsen som årets store begivenhet . I Tyrkia var formørkelsen total, og nettstedet astronomi.no sendte bilder av solen etter hvert som den forsvant bak månen. I tre minutter og førtifem sekunder var det nesten helt mørkt. I Sør-Norge var det dessverre så overskyet at det ikke var mulig å se noe. Denne hendelsen var det mange som var interesserte i og den kapret både første- og andreplassen på ukens liste over klatrere.

Chartersuksess


Endelig lyktes TV3 med en egenproduksjon, og søndag fulgte 240 000 seere nordmenn på ferie på Gran Canaria. Premieren på «Charterfeber» fikk også relativt gode kritikker av anmelderne, og mange fant kanskje frem til TV-skjermen på grunn av Tina Jenwankit som er glamourmodell og sexpanelist i Dagbladet. Modellen var iallfall mye søkt etter her hos oss i uken som gikk.


(Foto: hissandpop.com)(Foto: hissandpop.com)

Mest sexy i verden


Leserne av bladet FHM har kåret skuespillerinnen Scarlett Johansson til verdens mest sexy kvinne. Scarlett sier i en kommentar at det beste en kvinne kan høre er at hun er sexy, og takker leserne for komplimentet. Flere amerikanske skuespillerinner følger på plassene etter, blant andre fjorårets førsteplassvinner Angelina Jolie, samt Jessica Alba og Jessica Simpson. Vakre Scarlett var populær også hos oss de siste syv dagene.
Streikevilje


90 000 lærere avsluttet arbeidsdagen klokken 12 på torsdag, og gikk ut i streik . Kommunenes Sentralforbund (KS) har kommet med forslag til endringer av arbeidstidordningen til lærerne, Utdanningsforbundets leder, Helga Hjetland, varsler kamp og spår lærerstreik fra 22. mai.


Ukens dalereDalere

1. Birkebeineren

2. Melby & sønn

3. Katrine Moholt

4. Vårjevndøgn

5. Didjeridu

6. Disneyland

7. Dansefeber

8. Line Victoria Husby

9. Stevia

10. Sjøen for alle

* Ukens dalere er søkeordene som har falt prosentvis mest siden forrige uke.

Populært skirenn


Nordmannen Anders Aukland vant det prestisjefylte skirennet Birkebeineren for snart to uker siden. I dameklassen var det Hilde Gjermundshaug Pedersen som vant, hele syv minutter foran neste kvinne. Naturlig nok er det svært få søk etter Birken nå om dagen, og kraftanstrengelsen topper denne ukens liste over dalere.


Kjendisdansing


Nesten en million seere fikk med seg at Katrine Moholt gikk av med seieren i TV2s storsatsning «Skal vi danse?». Progamlederen sier at hun nå gleder seg til å møte de nye bøndene i «Jakten på kjærligheten», og både hun og hennes dansepartner Bjørn sier at de er veldig glade for å ha vært med i programmet. Den siste uken er det ikke mange som har søkt etter den søte programlederen, men det spørs vel om det vil ta seg opp betraktelig når hun setter i gang med en ny sesong bondesjekking.


(Foto: tvnorge.no)(Foto: tvnorge.no)

Dansefeber
Det ble til slutt Adil som vant TVNorges dansekonkurranse «Dansefeber» . Adil har fått en leilighet til disposisjon i New York i seks måneder, og skal prøve seg som danser i storbyen. Danseren avslørte etter seieren at han også har lyst på en sangkarriere , og har allerede et prosjekt på gang med søsteren sin. TVNorge vurderer nå om de skal satse på en ny sesong av programmet.


Båtliv


I år ble båtmessen «Sjøen for alle» arrangert for 50. gang. Det ble presentert mange båtnyheter, og ifølge forbruker.no vil nordmenn ha stadig større båter og kjøper som aldri før. Flere luksusbåter sto stilt ut på messen, og muligens var det flere som lot seg friste til å gå til innkjøp av ny båt før sommeren. Messen har på sin side dalt betraktelig i popularitet i det siste, men det er likevel ikke grunn til å tro at båter vil være upopulære til sommeren.


10 på topp (søkeord)

Denne listen forandrer seg svært lite fra uke til uke.

 1. finn.no

 2. 123spill

 3. porno

 4. sex

 5. Google

 6. Elkjøp

 7. Aetat

 8. thehun

 9. spill

 10. Big Brother

10 på topp (kategori)

Ord og fraser som blir søkt på legges i kategorier. «Flybilletter» havner i reisekategorien, mens et søk på «bestille nytt skattekort» havner i kategorien «Offentlig». Denne listen viser kategorier med flest søk i løpet av uken som gikk.

Kategorier (endring fra forrige uke i prosentpoeng i parantes):

 1. reise (+ 0,47%)

 2. data (- 0,24%)

 3. hobby (+ 0,27%)

 4. sex (+ 0,05%)

 5. offentlig (- 0,09%)

 6. shopping (- 0,11%)

 7. økonomi (- 0,08%)

 8. nyheter (- 0,34%)

 9. motor (+ 0,06%)

 10. hjem (+ 0,08%)


God helg!

Les mer i Neste Klikk:

Hilde Marie Vik er søkeadministrator i ABC Startsiden. Hver fredag analyserer hun søkene gjort fra Startsidens førsteside og presenterer klatrere og dalere, samt populære søkeord og kategorier.

Massestripping og IQ-juks

24.03.2006

Aldri en uke uten nakne damer

17.03.2006

Rødstrømper og rød løper

10.03.2006

Kjøttangst og nettkonkurransen om PC

03.03.2006

Strid om nakenbilder og stor sportsinteresse

24.02.2006

Romantikken blomstrer og folket er i OL-modus

17.02.2006

Opprørende karikaturer og jenter filmer sex-stunt

10.02.2006

Litt Big Brother-hysteri og upopulære karikaturtegninger

03.02.2006

Billig bad og jukseforsker

20.01.2006

Ukjente døtre og nettpille-bestillinger

13.01.2006

Nytt år og nye søk

06.01.2006

Mer «Ukens søk» i Neste Klikks egen kategori for

Ukens søk