Åpen for alle - alltid

Positive til samfunnstraff

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både politi og påtalemyndigheit er positive til samfunnsstraff, så lenge straffa står i forhold til lovbrotet som er gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 (Foto: stthomas.edu) (Foto: stthomas.edu)

Oslo (NTB): - Er det noko vi er dårlege på i Noreg, så er det å rehabilitere folk slik at dei kjem bort frå den kriminelle løpebana. Derfor er vi sterkt for individtilpassa straffereaksjonar som samfunnsstraff, seier leiaren for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til Aftenposten.

I fjor blei 2.550 lovbrytarar dømde til samfunnsstraff. Tal frå Kriminalomsorgens kunnskaps- og kompetansesenter viser at 80 prosent av dei samfunnsstraffdømde ikkje hadde fått nye dommar tre år seinare.

- Vi er opptatt av at alternative soningsforhold skal få legitimitet i folket og i politiet. Da er det avgjerande at straffa blir oppfatta som rettferdig og blir brukt på typar av lovbrot der det er eigna, seier han.

Samfunnstraff kan kun brukast på lovbrot som ville gitt ei straff på under eitt års fengsel. (©NTB)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving