Fant biter av knivblad i potetsalat

ICA har stanset salget av énkilos Euroshopper potetsalat etter at to kunder hevder å ha funnet biter av knivblader i potetsalaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste:

ICA tilbakekaller mørk sjokolade

(28.03.2006)

Oslo (NTB): Begge funnene er gjort i potetsalatpakninger solgt i Oslo, i to énkilos-pakninger med samme datostempel - best før 21.04.06, sier informasjonssjef Terje Gulbrandsen i ICA til VG.

Det ene funnet ble gjort av voksne personer under feiringen av toårsdagen til familiens datter.

- Det var råflaks at ingen av barna rakk å spise noe, forteller småbarnsfaren som hadde arrangert bursdagsfesten med pølser, lomper og potetsalat. Det andre funnet ble gjort av en kunde i en Rimi-butikk i Oslo.

- Kunden har levert butikken det som ser ut som en del av et knivblad, sier Gulbrandsen.

ICA-kjeden hadde mandag ingen grunn til å tro at det dreier seg om sabotasje, ifølge VG.

Guldbrandsen sier ICA ikke tar noen sjanser når det kommer slike meldinger. Forretningskjeden er i dialog med leverandøren for å utrede hva som kan ha skjedd.

Potetsalaten lages av SalatMester'n i Fredrikstad på oppdrag av ICA. Direktør Geir Andersen i SalatMester'n sier at funnene er helt uforståelige. Han anslår at SalatMester'n mandag tilbakekalte cirka 4.000 énkilos-pakninger som nå skal destrueres. Mattilsynet karakteriserer det som seriøst og korrekt av bedriften at de nå velger å trekke produktet.

ICA selger fortsatt Euroshopper potetsalat i 350 grams pakninger, men
disse pakningene har helt andre produksjonsdatoer.

(©NTB)